Βουλγαρία: Ευχάριστη εισβολή Ελλήνων από Καβάλα και Δράμα




Blagoevgrad  2-7-10

«Οι υπεραγορές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα. Ήδη, τέσσερις αλυσίδες καταστημάτων άνοιξαν στην πόλη Γκότσε Ντέλτσεφ, λόγω της οικονομικής αναταραχής της Ελλάδας», γράφει σήμερα το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Στάνταρτ’.

Και συνεχίζει χαρακτηριστικά:

Σαν κρύο ντους ένιωσαν οι Έλληνες την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% ,σε αντίθεση με τους εμπόρους του Πετρίτς και του Σαντάνσκι που ζεστάθηκαν οι καρδιές τους.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τροφίμων, μπουτίκ, καφετέριες και παμπ, ήδη, τρίβουν τα χέρια τους από τα απρόσμενα κέρδη με την ‘εισβολή’ των γειτόνων.

Στη μικρή πόλη του Πιρίν αρχίζει η ανέγερση ενός υπερσύγχρονου εμπορικού κέντρου. Κύριος μέτοχος είναι η εντόπια εταιρία Inerpred. Προβλέπεται να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο.

Προς το παρόν, συνεχίζει η βουλγαρική ‘Στάνταρτ’, λόγω των χαμηλών τιμών στα καταστήματα της Βουλγαρίας σαν τρελοί καταφθάνουν οι Έλληνες κυρίως στη γερμανική αλυσίδα καταστημάτων «Penny & Plus» και στα εντόπια «Vala» και «Stodzha». Συγκεκριμένα την ημέρα που ανέβηκε ο ΦΠΑ, δεκάδες τροχόσπιτα διέσχισαν των γειτόνων διέσχισαν τα σύνορα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Γκότσε Ντέλτσεφ, Βλαντιμίρ Μοσκόφ, οι έλληνες καταναλωτές είναι κυρίως από τη Δράμα και την Καβάλα και αγοράζουν από καταστήματα χονδρικής αλλά και από τα εμπορικά κέντρα.

Οι έμποροι, πάντως, του Σαντάσκι, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια «θα ρίξουν δόλωμα» με εκπτώσεις για να τους γείτονες Έλληνες.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος