Σκόπια- Παρίσι: Υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών






Ιούλιος 5, 2010.

Ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας Ζόραν Κονγιανόφσκι και ο πρέσβης της Γαλλίας, Ζαν Κλώντ Σλούμπερτζ, υπέγραψαν σήμερα στα Σκόπια συμφωνία για ανταλλαγή και αμοιβαία προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σκοπιανού Υπουργείου Άμυνας, η συμφωνία, η οποία υπεγράφη από τα δύο μέρη, επιβεβαιώνει τη συμβατότητα της σχετικής νομοθεσίας των Σκοπίων για τις διαβαθμισμένες πληροφορίες, με το δίκαιο των χωρών που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επιπρόσθετα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις διμερείς ανταλλαγές και τη συνεργασία για την αμοιβαία προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ο Γάλλος πρέσβης, Ζαν Κλώντ Σλούμπερτζ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της σκοπιανής ‘Σίτελ’, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, σε όσους συμμετείχαν ενεργά στο συντονισμό και την προετοιμασία της συμφωνίας, η οποία αποτελεί βάση, όπως είπε, στην εξαιρετική συνεργασία της πΓΔΜ και της Γαλλίας, μια συνεργασία η οποία διευρύνεται σε όλους τους τομείς.

Φυσικά, δεν παραλήφθηκε στις συζητήσεις, πριν την υπογραφή της συμφωνίας από τους δύο άνδρες, να αναφερθεί η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, στην άμυνα και την ασφάλεια, καθώς και στην προμήθεια των Σκοπίων με εξοπλισμό διαβαθμισμένου χαρακτήρα, στην οποία προμήθεια θα συμμετέχουν και σκοπιανές εταιρίες…

Όσο για το επιμέρους αντικείμενο των διαβαθμισμένων πληροφοριών δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος