Αλβανική ΄Σταρτ’ : «Η Ελλάδα προσπαθεί να διεθνοποιήσει τη δολοφονία της Χιμάρας»




Αύγουστος 16, 2010



«Ένα συνηθισμένο γεγονός που συνέβη στην νότια Αλβανία, η Ελλάδα προσπαθεί να το διεθνοποιήσει» γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Γκαζέτα Στάρτ’ .

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως, μαζί με την εκκλησία και όλους τους θεσμούς της, συνεχίζει το δημοσίευμα, πρόσφατα η αντιπολίτευση σε αυτήν τη χώρα, ανέλαβε μια άλλη πρωτοβουλία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Απέστειλε επιστολή, όπου εκτός από την τιμωρία που ζητά για τους ενόχους της επίθεσης, αναφέρει ότι πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της ελληνικής μειονότητας.

Στην επιστολή που απέστειλαν τα μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης «Νέα Δημοκρατία», συνεχίζει η εφημερίδα, ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί επί του θέματος, εφόσον έχει ενημερωθεί από την αλβανική κυβέρνηση. Επιδιώκουν, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποστείλει επίσημη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση των Τιράνων.

Την περασμένη Πέμπτη, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, σκοτώθηκε ένα άτομο σε ατύχημα στη Χιμάρα το οποίο ανήκε στην ελληνική μειονότητα.

Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό καταδικάστηκε επίσημα από τα Τίρανα, που υποσχέθηκαν την τιμωρία των ενόχων, η ελληνική πολιτική δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ, αλλά επιδιώκει να συνεχίσει τις εθνικιστικές ενέργειές της, γράφει η αλβανική εφημερίδα.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος