Σκόπια: Το δίλημμα και η "ελληνική παράνοια"


Αύγουστος 10, 2010

«Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας βρίσκεται σε δίλημμα αν πρέπει να αλλάξει το όνομά της υπό της ισχυρής πίεσης που δέχεται από την Ευρωπαϊκή υπαγόρευση ή να μην αποδεχθεί και να παραμείνει εκτός της Ένωσης»

Αυτό είναι το συμπέρασμα της εταιρείας Γκλόμπαλ Πολιτίσν Ανάλυση «Ιρνέους Σλούπκοφ», όπως ανέφερε η σκοπιανή τηλεόραση ‘Σίτελ’.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, αναγνωρίζει ότι η πΓΔΜ περισσότερο από όλες τις χώρες της περιοχής αξίζει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά με την προϋπόθεση της αλλαγής του ονόματος, δηλαδή της αποδοχής της ελληνικής παράνοιας.

Η εκτεταμένη ανάλυση του Σλούπκοφ (Слупков) εξηγεί λεπτομερώς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβεται πίσω από την απαίτηση της Ελλάδας. Αυτό που είναι περίεργο, είναι ότι το παράλογο αίτημα να αλλάξει το όνομα, προέρχεται από το λίκνο της Δημοκρατίας και του καθοδηγητή της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Το σύνολο των πολιτικών της ΕΕ αναγνωρίζουν την ιστορική αδικία που γίνεται σε βάρος της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, δηλώνει ο Σλούπκοφ.

Επίσης απαιτεί ,ο προαναφερόμενος αναλυτής, η Ένωση χωρίς δισταγμό να αναγνωρίσει το ‘μακεδονικό έθνος’ και να σταματήσει τα πολιτικά παιχνίδια με το διεθνές δίκαιο. Όσο αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να φέρει εμπόδια στην ένταξη της χώρα με την ονομασία FYROM ή πΓΔΜ. Και ότι … μετά θα προβεί το κράτος αυτό σε συνταγματικές αλλαγές.

Ρίχνει βολές και κατά του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που επί μισό χρόνο δεν έχει κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση ή δεν έχει προγραμματίσει μια συνάντηση των δύο πλευρών για το νέο όνομα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος