Βουλγαρία: Άριστες οι σχέσεις με το Ισραήλ




Αύγουστος 24, 2010.

«Η Βουλγαρία έχει ξεκάθαρες θέσεις σε θέματα που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις, την ασφάλεια και την ειρήνη, όχι μόνον στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκτός της Κοινότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανικής εβραϊκής Επιτροπής David Harris.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Τσβετάνοφ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, ο πρόεδρος των Εβραίων στη Βουλγαρία, Μαξίμ Μπενβενίστι και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας των Σιωνιστών στη Βουλγαρία, Βίκτορ Μελάμεντ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του έχει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα και τιςοργανώσεις της, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ο David Harris, με τη σειρά του, ισχυρίστηκε ότι η εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής, έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τη Βουλγαρία στο σύνολο των θέσεων της, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η θετική εικόνα της χώρας.

Όπως γράφει το πρακτορείο ‘Στάνταρντ’, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ανάπτυξη των σχέσεων της Βουλγαρίας με το Ισραήλ, στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της γεωργίας και της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των Εβραίων της Βουλγαρίας, επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνδρομή της κυβέρνησης στην εφαρμογή διαφόρων σχεδίων της εβραϊκής κοινότητας.

«Δεν είχαμε ποτέ στενότερη επαφή με τους ηγέτες της εκτελεστικής εξουσίας», τόνισε ο Μαξίμ Μπενβενίστι.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος