Βουλγαρικό Πρακτορείο: Οι Έλληνες απεργοί καίνε φορτηγά και παρενοχλούν αυτοκινητιστές




Σεπτέμβριος 27, 2010.



Σόφια. (Focus)

Εξαιρετικά περίπλοκη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα για τους Βούλγαρους μεταφορείς, όσον αφορά τις απεργίες και τις εκφράσεις διαμαρτυρίας.

Κατατοπιστική ήταν η δήλωση που έδωσε στο πρακτορείο ‘Φόκους’ ο Ιλιάν Φιλίποφ, ιδιοκτήτης της εταιρίας ‘Pimk Ltd’, η οποία διαθέτει φορτηγά που κάνουν δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη.

Σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες στήνουν ενέδρα μεγάλος αριθμός Ελλήνων απεργών με τα φορτηγά και τα συρόμενά τους. Περιπλανούνται στους δρόμους μεθυσμένοι και θυμωμένοι. Υπό την επήρεια του αλκοόλ σταματούν συνέχεια όσα φορτηγά δεν είναι ελληνικά. Σε εκείνα που δεν είναι Έλληνες οδηγοί τα περιορίζουν και τα πολιορκούν, υπάρχουν και περιπτώσεις ξυλοδαρμών και εμπρησμών», δήλωσε η συγκεκριμένη εταιρία.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Ιλιάν Φιλίποφ, η ελληνική αστυνομία παραμένει εντελώς αδρανής σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η δυσαρέσκεια των απεργών κλιμακώθηκε με τη διέλευση των μη ελληνικών φορτηγών; -ρωτάει το δημοσίευμα- τα ελληνικά φορτηγά έχουν προβλήματα, όχι τα βουλγαρικά, είναι οι παρατηρήσεις των βούλγαρων οδηγών.

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν περιπτώσεις παρενόχλησης των οδηγών με την καύση ελαστικών και άλλων τρόπων».

Μάλιστα, ο Φιλίποφ, ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Τα προβλήματα των μεταφορών στην Ελλάδα, κοινοποιήθηκαν στις ενώσεις μεταφορέων της Βουλγαρίας. Θα επιδιώξουν , όπως αναφέρεται, τη συνεργασία με κυβερνητικά όργανα ώστε να καταγγείλουν τα προβλήματα αυτά που απασχολούν τον κλάδο των μεταφορέων, στις Βρυξέλλες.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος