Βουλγαρικό πρακτορείο: «Θηριωδίες Ελλήνων φορτηγατζήδων κατά Βουλγάρων οδηγών»

Σεπτέμβριος 29, 2010.

Ασταμάτητα είναι τα χτυπήματα και οι θηριωδίες κατά των Βούλγαρων οδηγών στην Ελλάδα, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Στάνταρτ’.

«Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών τραυμάτισαν 55χρονο βούλγαρο οδηγό TIR, όπως δημοσίευσε το ελληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

» Το περιστατικό συνέβη χθες στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού στη Βόρεια Ελλάδα , από Ξάνθη-Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη.

» Το βουλγαρικό φορτηγό ταξίδευε προς τη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε αντιληπτό από τρία αυτοκίνητα με τέσσερις Έλληνες. Δύο από αυτούς έσυραν βίαια τον βούλγαρο οδηγό από το φορτηγό και άλλοι δύο τον χτύπησαν στο σώμα με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις. Στη συνέχεια με έναν λοστό έσπασαν το παρμπρίζ, τα φώτα ομίχλης και προξένησαν βλάβη στον κινητήρα του οχήματος".

Το θύμα επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του φορτηγού, ο οποίος ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα της Καβάλας.

Περιπολικό της αστυνομίας συνέλαβε τους επιτιθέμενους, οι οποίοι θα ανακριθούν σήμερα από την Εισαγγελία της Καβάλας.

Δύο ακόμη βουλγαρικά φορτηγά, σε βενζινάδικο στα Οινόφυτα, κοντά στη Θήβα, το περασμένο Σάββατο απειλήθηκαν από μεθυσμένους – οργισμένους Έλληνες φορτηγατζήδες.

Άλλες καταγγελίες οδηγών μας, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο, παραπονέθηκαν για αφαίρεση των πιστοποιητικών τους και το κόψιμο των ελαστικών των φορτηγών τους.

Η Σόφια απέστειλε σημείωμα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα να λάβει μέτρα κατά των αγριοτήτων.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος