Αντιπρόεδρος Σκοπίων: Μισθοφόροι των Ελλήνων είναι στην Ουάσιγκτον!...

Σεπτέμβριος 30, 2010


«Το κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσιγκτον προβάλλει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Αυτή είναι η εξήγηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Βάσκο Ναουμόφσκι, καθώς το Κέντρο αυτό, προτείνει ως λύση για όνομα το «Βόρεια Μακεδονία» ή Μακεδονία του «Βαρδάρη» για γενική χρήση», ανέφερε χθες το βράδυ η τηλεόραση ' Άλφα ΤΒ'  των Σκοπίων.

«Οι περισσότερες από αυτού του είδους των συστάσεων, από διεθνείς, κυβερνητικούς ή περιφερειακούς οργανισμούς είναι πολιτικά και οικονομικά υποχείρια της άλλης πλευράς. Και αυτό είναι μια ένδειξη ότι η άλλη πλευρά δεν πρέπει να υποτιμάται αφού διαθέτει σημαντικά μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ‘Μακεδονία’ για να αναγκασθούμε να δεχτούμε κάτι που δεν είναι υπέρ μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ναουμόφσκι.

Στη συνέχεια ο σκοπιανός πολιτικός θα σημειώσει πως στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών συμμετέχουν άνθρωποι που είναι μισθοφόροι των Ελλήνων, όπως ο πρώην Υπουργός Άμυνας Schlesinger, που ήταν γραμματέας του Χένρι Κίσσιγκερ, ο κορυφαίος αναλυτής της πολιτικής Zbigniew Brzezinski, οι πρόεδροι της Coca Cola και της Boing.

Και θα τονίσει:

«Η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων, απλά, επιβεβαιώνει τo συμπέρασμα ότι είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα με άριστες επαφές στο Λευκό Οίκο, στο Καπιτώλιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του οποίου η αξιοπιστία δεν μπορεί να ασχολείται με αυθαίρετες δηλώσεις αν και προέρχονται από αναπληρωτή πρωθυπουργό".

Θα επισημάνει πως η πολιτική της Ουάσιγκτον δεν είναι υπέρ των ‘Μακεδόνων', αφού προγραμματίζει να έρθει στα Βαλκάνια, η Χίλαρι Κλιντον, σε δύο εβδομάδες και από το ταξίδι της εξαιρεί τα Σκόπια…

«Ενώ η χώρα χάνει συνεχώς θέσεις με σημαντικούς συμμάχους, η Αθήνα συνεχίζει να επιβάλλει το παιχνίδι της για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο»

"Ζητάνε ένα συμβιβασμό. Μια δίκαιη και μακροπρόθεσμη λύση που θα είναι δυνατή μόνον με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα είναι για γενική χρήση".

"Γιατί;"

Επειδή η «Μακεδονία» είναι μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μεγάλο μέρος στην πΓΔΜ και ένα μικρό στη Βουλγαρία;

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στις θέσεις που εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΕΞ:

«Ένα μέρος δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει το σύνολο και δεν πρέπει να επιτραπεί της πΓΔΜ να επιμένει στην αποκλειστικότητα του ονόματος της Μακεδονίας γιατί θα ενισχυθεί ο εθνικισμός» τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Δ. Δρούτσας στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

Επιπρόσθετα ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ,  τόνισε ότι η ελληνική διπλωματία εστιάζεται στο λεγόμενο ‘Blame game’ αποφεύγοντας στην ουσία έναν συμβιβασμό.

(στη συνέχεια του σκοπιανού κειμένου ακολουθείται η ειδησεογραφία που παρουσιάσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας http://echedoros-a.blogspot.com/2010/09/blog-post_6410.html )



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος