Αλβανικός Τύπος: Ανακαλύφθηκε οπλοστάσιο θαμμένο στα ελληνο-αλβανικά σύνορα (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)


Σεπτέμβριος 3, 2010

Η αστυνομική διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας, γράφει σήμερα η εφημερίδα των Τιράνων «Μπαλκάν», ανακάλυψε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, το οποίο πιστεύεται ότι κλάπηκε από τις αποθήκες όπλων, στη διάρκεια των ταραχών του 1997.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Θεσσαλονίκης, γράφει το αλβανικό κείμενο, η οποία, ανακοίνωση, έγινε γνωστή, χθες (Πέμπτη), αναφέρεται ότι βρέθηκε κρησφύγετο, στο οποίο υπήρχαν τέσσερα τουφέκια, τρία οπλοπολυβόλα, 14 χειροβομβίδες και περισσότερα από 18.000 φυσίγγια, θαμμένα σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας που συνορεύει με την Αλβανία.

Μάλιστα, τα όπλα αυτά ήταν καλυμμένα με λίπος για να μην διαβρωθούν από σκουριά.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΩΡΑ 20:20

Συνεργάτης του Blog, μας υπέδειξε και σχετική αναφορά που έγινε στα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας. Η αναφορά αυτή  είναι του Μανώλη Βάια- "Πρώτο Θέμα",  και έχει τίτλο " Για θαμμένο οπλοστάσιο ενημερώθηκε η ΕΥΠ". Και το σχετικό κείμενο:
Απροσδόκητες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με το οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε προσεκτικά συσκευασμένο και θαμμένο μέσα στο χώμα, σε ορεινή περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Διποταμίας Καρδίτσας του δήμου Ακριτών στον νομό Καστοριάς, καθώς ζήτησε άμεση ενημέρωση και η ΕΥΠ!

Το απόγευμα της Τετάρτης, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που έκαναν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή, βρήκαν θαμμένα τρία πολεμικά αυτόματα «Καλάσνικοφ», ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, 14 χειροβομβίδες άγνωστης προελεύσεως, 14 κοινούς πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ. συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων!
Το οπλοστάσιο μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς όπου εξετάζονται τα όπλα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες… Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών βρέθηκε τόσο προσεκτικά κρυμμένος σε μια παραμεθόρια περιοχή στις δυτικές περιοχές της χώρας και πολύ κοντά στα σύνορα με Αλβανία και FYROM, γεννά φόβους για τυχόν δράση εθνικιστικών θυλάκων κι αυτό ενεργοποίησε την εμπλοκή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις έρευνες.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=79516Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος