Σκόπια: Ιδρύονται, τελικά, δύο νέες Υπηρεσίες Πληροφοριών

Σεπτέμβριος 23, 2010.



Δύο,τελικά, υπηρεσίες πληροφοριών,  θα ιδρυθούν στο κράτος των Σκοπίων, μία θα είναι πολιτική και θα υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και μία στρατιωτική που θα υπάγεται στο Υπουργείο Αμύνης.
Ενώ προχθές ανακοινώθηκε για μια ενιαία Υπηρεσία, που θα ενσωμάτωνε τις τρεις υπάρχουσες, εντέλει, σήμερα, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, για δύο Υπηρεσίες Πληροφοριών.
Τη δημιουργία του νέου νόμου για τις υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, επιβεβαίωσε, σήμερα , η υπουργός Εσωτερικών, Γκιορντάνα Γιανκούλοβσκα.

Όπως αναφέρει η τηλεόραση ‘Σίτελ’, η απόφαση για την αλλαγή, από τρεις υπηρεσίες σε δύο, εργάστηκαν εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Άμυνας και του υπάρχοντος οργανισμού ώστε ο κλάδος αυτός να καταστεί πιο σύγχρονος και συνάμα να λειτουργεί με χαμηλότερο κόστος.

«Η ιδέα αυτή ήταν πολύ απλή στην εφαρμογή της, από την άποψη της ορθολογικής χρήσης των πόρων και το σημαντικότερο, ότι θα καταστεί μια σύγχρονη υπηρεσία ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας», δήλωσε η υπουργός.

Με τη δημιουργία της κεντρικής υπηρεσίας η μεγαλύτερη δύναμη του κράτους θα επικεντρωθεί στην αστυνομία, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ο σχετικό νόμος θα κατατεθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τη Δευτέρα και για να γίνει νόμος του κράτους, απαιτείται να ψηφιστεί, τουλάχιστον, από τα δύο τρίτα των βουλευτών του σκοπιανού Κοινοβουλίου.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος