Αλβανική εφημερίδα: « Η κυβέρνηση των Σκοπίων κωλυσιεργεί στην έρευνα του ομαδικού τάφου»





Σεπτέμβριος 7, 2010.

Σκόπια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Σκοπίων είναι υπεύθυνο, γιατί κωλυσιεργεί την έναρξη των ερευνών για την ανεύρεση ενός ομαδικού τάφου, στον οποίο παραχώθηκαν Αλβανοί στη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου το 1999, γράφει σήμερα η «Gazeta Balkan”.

Από το σκοπιανό υπουργείο , γράφει το δημοσίευμα, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, μετά από το σχετικό αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, από τον παρελθόντα Μάιο. Μάλιστα, είχε ζητηθεί από τους κοσσοβάρους να πραγματοποιήσουν κοινές έρευνες με βάση των πληροφοριών, που είχαν συλλεχθεί επί σειρά ετών, για τον ομαδικό τάφο.

Υπάλληλος του Υπουργείου των Σκοπίων, ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρείται, ακόμη, σε διαδικασία υλοποίησης το αίτημα των Κοσσοβάρων, αλλά τη ευθύνη την έχει ο 73χρονος υπουργός , Μανέσκι, που σκόπιμα καθυστερεί το θέμα της έρευνας.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, η ιστοσελίδα «Balkan Insight», είχε γράψει ότι οι έρευνες για την ύπαρξη ομαδικού τάφου, διακόπηκε λόγω έλλειψης ανταπόκρισης από την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, 18 άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, το 1999, και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Πρίστινα είναι θαμμένοι σε ομαδικό τάφο που τσιμενταρίστηκε κατόπιν σε νεκροταφείο της πόλης των Σκοπίων, στη γειτονιά Μπούτελ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος