Σκόπια: Συγχαρητήρια και πρόσκληση Μιλοσόσκι σε Δρούτσα




Σεπτέμβριος 7, 2010.



Μία από τις καινοτομίες του πρώτου ανασχηματισμού της ελληνικής κυβέρνησης ήταν η ανάληψη του Υπουργείο των Εξωτερικών από τον Δημήτρη Δρούτσα, γράφουν σήμερα όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ως κύρια είδηση.

Η αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, εξηγείται από τους πολιτικούς αναλυτές, ότι η ελληνική κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της κυρίως στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας και την οικονομική κρίση, Έτσι τα εξωτερικά θέματα γίνονται δευτερεύοντα…

Ο αναλυτής, εξάλλου, Γιώργος Παπαδάκης, δεν αναμένει αλλαγές στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

Αμέσως, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο Δημήτρης Δρούτσας, ως Υπουργός Εξωτερικών, ο σκοπιανός ομόλογός του Αντόνιο Μιλοσόσκι  έσπευσε να τον συγχαρεί.

Μάλιστα, ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδας, έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί τα Σκόπια:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η επίσκεψή σας θα είναι μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε πολλά θέματα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και θα ενισχύσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας» επεσήμανε στην επιστολή του ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Αντ. Μιλοσόσκι.

Η τελευταία επίσκεψη Έλληνα υπουργού στα Σκόπια ήταν το 2004, όταν τα επισκέφθηκε ο Πέτρος Μολυβιάτης, αναφέρει το εικονιζόμενο δημοσίευμα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος