Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: Οι δολοφόνοι του Γκλιγκόροφ κυκλοφορούν ελεύθεροι…


Скопје. (ИНПРЕС) 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος VMRO-DPMNE, Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι, υποστήριξε ότι οι δράστες της δολοφονίας του πρώτου προέδρου των Σκοπίων, Κίρο Γκλικόροφ, βρίσκονται και ζουν στα Σκόπια.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι δολοφόνοι αυτοί είναι ελεύθεροι και έχουν την οικονομική άνεση να απολαμβάνουν ατιμωρητί αυτήν την χώρα» δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι σε σημερινή συζήτηση που είχε θέμα «Δεκαπέντε χρόνια μετά την απόπειρα της δολοφονίας του Προέδρου Γκλιγκόροφ – μια μυστηριώδης επίθεση».

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, πιστεύει ότι οι δολοφόνοι προέρχονταν από το παλαιό κράτος και είχαν ενδεδειγμένη ισχύ σε αυτό, καθώς ο Γκλιγκόροφ είχε μικρή ισχύ με μια κυβέρνηση, τότε, ήσσονος σημασίας.

Σύμφωνα με τον Άντοφ, ο οποίος κατά απόπειρα της δολοφονίας, ήταν πρόεδρος του Κοινοβουλίου, το κράτος αποδείχθηκε αναποτελεσματικό στην προσπάθειά του να ρίξει φως στους δράστες της δολοφονικής απόπειρας κατά του προέδρου της χώρας.

Τη συζήτηση, που προαναφέρθηκε, διοργάνωσε το «Φόρουμ για την Ασφάλεια», της ‘Ένωσης των Παλαίμαχων της Άμυνας και της Ασφάλειας’ της χώρας. Την παρακολούθησαν, όπως αναφέρει το σκοπιανό ‘Ινπρές’, πολιτικοί , καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες, εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς , ΜΚΟ και δημοσιογράφοι.

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώτου Προέδρου της πΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, έγινε στις 3 Οκτωβρίου 1995, νωρίς το πρωί, στις 9:50 έξω από το ξενοδοχείο ‘Bristol’ της πόλης των Σκοπίων.

Η απόπειρα έγινε με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου όταν ο Γκλιγκόροφ μετακινούνταν από την κατοικία του στο Κοινοβούλιο.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος