Αλβανική “Gazeta Shqiptare”: 15 τρομοκράτες της Αλ Κάιντα είναι Αλβανοί
Σεπτέμβριος 10, 2010.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει εμπεριστατωμένες πληροφορίες και κατάλογο ατόμων που είναι δηλωμένα ως συνεργάτες της τρομοκρατικής οργάνωσης 'Αλ Κάιντα'.

Τα παραπάνω γράφει σήμερα η αλβανική εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» και τονίζει ότι 180 άτομα έχουν καταχωρηθεί μετά από διεθνή έρευνα, τα οποία ενέχουν υψηλούς κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια.

Μέσα στο σύνολο αυτό, 15 άτομα, τα οποία έχουν αναπτύξει εγκληματικές ενέργειες στις ΗΠΑ, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι το 2004, με κύρια δραστηριότητα την παράνομη διακίνηση όπλων προς τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη το 1995, είναι Αλβανοί.

Από τις πληροφορίες αυτές του ΟΗΕ, πρώτη φορά η αλβανική κοινή γνώμη θα πληροφορηθεί, γράφει η εφημερίδα, ποιοι είναι αυτοί που με το κάλυμμα της φιλανθρωπίας δημιουργούσαν εστίες τρομοκρατών, κατόπιν σχεδίου της Αλ Κάιντα.

Για πρώτη φορά, ακόμη, γίνονται γνωστές οι δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Αλβανία.

Αυτοί είναι:

Yasin Abdullah Ezzedine Qadi

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Muwafaq. Το ίδρυμα λειτουργεί ως ομπρέλα της οργάνωσης Makhtab al-Khidamat, που ιδρύθηκε από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Το ίδρυμα Muwafaq είχε εμπλακεί στην παροχή οικονομικής υποστήριξης σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ: «Το 1995, το ίδρυμα είχε διοργανώσει διακίνηση όπλων από την Αλβανία προς τη Βοσνία Ερζεγοβίνη».

Abdul Latif Saleh

Το όνομά του είναι γνωστό από το όπιο που διακινεί. Είναι στενά συνδεδεμένος με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, φτάνοντας στο σημείο να πετύχει ακόμη και αλβανική ιθαγένεια με ειδικό διάταγμα του πρώην προέδρου, Σαλί Μπερίσα.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι έχει ιδρύσει μια οργάνωση στην Αλβανία και τη χρηματοδότηση της αλβανικής Al-Haramain.

Ενώ για πρώτη φορά γίνεται γνωστό ότι «η αποστολή του ήταν να αποσταθεροποιήσει την Αλβανία μέσω προώθησης της θρησκευτικής διαμάχης. Είναι μπλεγμένος και με άλλες εταιρίες, αναφέρει το δημοσίευμα που έχουν χρηματοδότη την εταιρία Muwafaq.

Τρομοκρατική ομάδα εννέα ατόμων

Αυτοί είναι: Adb Al Wahab Abd Al Hafiz; Abderrahmane Kifane; Ali El-Heit; Fethi Ben Hassen Ben Salem Al-Haddad; Farid Aider; Abdelhadi Ben Debka; Moustafa Abbes; Othman Deramchi; Yacine Ahmed Nacer , καθορίζονται ως σημαντικά μέλη της Αλ Κάιντα.
 Καθήκον τους είναι να συντονίζουν δραστηριότητες ορισμένων τρομοκρατικών ομάδων που δρουν σε παρόμοιες ευρωπαϊκές χώρες (με μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Αλβανία).  Είναι, εξάλλου, ειδικοί στις πλαστογραφήσεις εγγράφων και στη διακίνηση λαθρομεταναστών.

Safet Ekrem Durguti

Διευθυντής της Al-Haramain Islamic Foundation. Έχει βοηθήσει οικονομικά τρομοκρατικές οργανώσεις ενισχύοντας το δίκτυο της Αλ Κάιντα. Συνεργάζεται με τους

Jemaah Islamiyah, Al-Al-Islmaiya Itihadd, την αιγυπτιακή Τζιχάντ και την Lashkar-e- Tayyiba. Θεωρείται ως κύριος υποστηρικτής του Μπιν Λάντεν και κατάφερε να ανοίξει το προαναφερθέν Ίδρυμα στην Αλβανία.


Al-Haramain Islamic Foundation

Ο Aqeel Abdulaziz Aqeel Al-Aqeel και ο Suliman Hamd Suleiman Al-Buthe,  ο πρώτος είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της Al-Haramain Islamic Foundation, με έδρα τα Τίρανα, και είναι ο αρμόδιος στην υποστήριξη τρομοκρατικών ενεργειών, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος