Κοσσυφοπέδιο: Ο Διοικητής KFOR εγγυάται την ασφαλή επιστροφή των Σέρβων



Σεπτέμβριος 24, 2010


Πρίστινα.
 Ο Γερμανός διοικητής των δυνάμεων KFOR, πτέραρχος Έρχαρντ Μπίλερ, δήλωσε ότι εγγυάται την ασφάλεια των επαναπατριζομένων Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, στη επίσκεψη του που έκανε χθες σε σερβικές οικογένειες του χωριού Zac στο ανατολικό Κοσσυφοπέδιο.

«Τα μέλη της KFOR και η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου θα διαφυλάττει τώρα τις οικογένειες αυτές από τον εκφοβισμό που υφίστανται. Οι οικογένειες ζουν ακόμη σε σκηνές και περιμένουν την αποκατάσταση των ρημαγμένων σπιτιών τους. «Από τη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη η KFOR για την ασφάλειά τους, οι απειλές (των Αλβανών) έχουν σταματήσει», ανέφερε η KFOR



Ο διοικητής των Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου «υποσχέθηκε να προσπαθήσει να επηρεάσει τις αρχές να βρούν μια μόνιμη λύση που θα εγγυάται ασφαλείς συνθήκες ζωής των ανθρώπων αυτών».

Ο Μπίλερ γνωρίζει ότι οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο ζήτημα αυτό ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη ασφάλεια στην περιοχή, ανέφερε ο εκπρόσωπος της KFOR.

Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου επιτίθενται επανειλημμένα στους επιστρέφοντες Σέρβους ισχυριζόμενοι ότι ανάμεσά τους υπάρχουν υπεύθυνοι για τα εγκλήματα πολέμου.

Εντούτοις οι Σέρβοι που επιστρέφουν αρνούνται τους ισχυρισμούς αυτούς, αφού γνωρίζουν ότι οι Αλβανοί έχουν όλοι ελεγχθεί πριν την επιστροφή τους στο χωριό.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος