Βουλγαρικό κόμμα ‘VMRO’: Διαμαρτυρία στα σύνορα με Σκόπια…

Σεπτέμβριος 9, 2010.

Το βουλγαρικό κόμμα VMRO, θα διοργανώσει διαμαρτυρία το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στα σύνορα με την πΓΔΜ, στο σταθμό ‘Σενόκος’, κοντά στην πόλη Κιουστεντίλ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από εκπρόσωπο του κόμματος.

Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 12:00. Οι συμμετέχοντες θα προβούν σε συμβολική σήμανση των συνόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι σκοπιανές αρχές στους πολίτες των Σκοπίων,  οι οποίοι αγόρασαν αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία.

Οι σκοπιανές αρχές, αναφέρει το βουλγαρικό δημοσίευμα, αφαίρεσαν τους βουλγαρικούς αριθμούς των αυτοκινήτων και ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να τις αντικαταστήσουν με εντόπιες. Με την απειλή, μάλιστα, αν δεν προβούν σε αυτήν την ενέργεια τα αυτοκίνητά τους θα βγούνε άχρηστα.

Το βουλγαρικό κόμμα υπενθυμίζει ότι ένα παρόμοιο πρόβλημα, με αριθμούς αυτοκινήτων που αγοράζονται από τη Βουλγαρία, δημιουργήθηκε και στη γειτονική Σερβία. Έπειτα, όμως, από μαζικές διαμαρτυρίες των δυσαρεστημένων πολιτών, οι σερβικές αρχές έδωσαν την άδεια.

Το VMRO απευθύνει έκκληση προς τις αρχές της πΓΔΜ να μην φέρουν κωλύματα στις σχέσεις γειτονίας με τη δημιουργία τέτοιων προβλημάτων στους πολίτες της.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος