Σκόπια: Επίσκεψη Herman Van Rompuy

Οκτώβριος 18, 2010.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, επισκέπτεται αύριο τα Σκόπια, συνοδευόμενος με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ, γράφει σήμερα το σκοπιανό ‘Α1’.

Κύριο αντικείμενο της επίσκεψης του ευρωπαϊκού κλιμακίου, αποτελεί ο έλεγχος των πεπραγμένων, ώστε να διαμορφώσουν την επόμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την πρόοδο της πΓΔΜ.

Η έκθεση αναμένεται να είναι χειρότερη της προηγούμενης, λόγω της μη υλοποίησης εκκρεμοτήτων , όπως το δίκαιο στο τομέα των διακρίσεων, η απελευθέρωση της ενέργειας, ο νόμος για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, η αναποτελεσματικότητα και το αδιαφανές δικαστικό σύστημα.


Μια από τις μεγαλύτερες παρατυπίες της σκοπιανής κυβέρνησης θεωρείται η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ρομπάι δεν θα χάσει την ευκαιρία, σύμφωνα με το ‘Α1’ , επαναλάβει στους σκοπιανούς αξιωματούχους ότι ο δρόμος για διαπραγμάτευση με την ΕΕ οδηγεί μέσα από έναν επώδυνο συμβιβασμό με την Ελλάδα.

Και αν η κυβέρνηση ζητήσει τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα της διαφωνίας του ονόματος, η απάντηση της Ευρωπαίου Προέδρου θα είναι αρνητική, γράφει η αναφερόμενη πηγή.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος