Κοσσυφοπέδιο: προεκλογικές υποσχέσεις για ένωση με Αλβανία



Νοέμβριος 24, 2010.



«Η επιστροφή του κινήματος «Vetëvendosje” (‘Αυτοδιάθεση’- φωτό), στην ενεργό πολιτική έγινε με την προσχώρησή του, στα δηλωθέντα εγγεγραμμένα πολιτικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου, τα οποία θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2010. Το κόμμα αυτό, το οποίο κατά το παρελθόν αποτελούσε μια εθνικιστική έκφραση των Αλβανών και τίθετο κατά της ξένης παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του γερμανικού Τύπου και ειδικά του γερμανού δημοσιογράφου Norbert Mappes-Niedieck», αναφέρει σήμερα η αλβανική τηλεόραση ‘Τόπ Τσάνελ’.

Ο Niedieck έχει πάρει συνέντευξη από τον αρχηγό του κόμματος της ‘Αυτοδιάθεσης’ Αλμπίν Κούρτι.

Στην συνομιλία του αυτή ο αλβανικής καταγωγής Κούρτι εξήγησε ότι η ‘Αυτοδιάθεση’ δεν τίθεται κατά της διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο.

Δεν δίσταζε όμως να δηλώσει στην συνέντευξη του – σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι- ότι υπόσχεται και αναλαμβάνει ο ίδιος την ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία.

«Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας» δήλωσε ο Κούρτι προς το γερμανό δημοσιογράφο.

Η «Αυτοδιάθεση» ασκεί πολιτική στον προεκλογικό αγώνα του Κοσσυφοπεδίου, προσπαθώντας να αποσπάσει μέρος του εκλογικού σώματος που διάκειται θετικά στην ιδέα ένωσης του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία και στη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος