Ο σερβικός στρατός σε ειρηνευτικές αποστολές σε όλον τον κόσμο

Νοέμβριος 17, 2010.

Νις.

Ο υπουργός Άμυνας Ντράγκαν Σουτάνοβατς δήλωσε, σήμερα, ότι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβάνεται και σύμβαση με την οποία μέλη του σερβικού στρατού θα λαμβάνουν μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές της Ε.Ε.

«Κύρια αποστολή των σερβικών δυνάμεων είναι η εθνική άμυνα και η βοήθεια προς τον πληθυσμό, η συμμετοχή μας, επίσης, σε διεθνείς αποστολές, στις οποίες μέσα από κατάλληλες μεταρρυθμίσεις, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις, κινδύνους και απειλές» τόνισε ο υπουργός Άμυνας στον εορτασμό της Ημέρας του Στρατού στο τάγμα Πεζικού της πόλης Νις.

Πρόσθεσε ότι ο σερβικός στρατός έχει θετικές αξιολογήσεις για τη στρατιωτική μεταρρύθμιση του και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και από ανώτατους εκπροσώπους των στρατευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και της Ρωσίας . Επεσήμανε, μάλιστα, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και ότι μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης θα διδάσκεται σύντομα στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Στα πλαίσια των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ, η Σερβία συμμετέχει, ήδη, με μέλη των ενόπλων δυνάμεών της, στην Κύπρο, στο Λίβανο και στο Τσαντ, σημειώνει η σερβική «glas-javnosti»

Όπως τόνισε, εξάλλου, ο Σέρβος υπουργός, οι κληρωτοί στο σερβικό στρατό θα πάψουν να υπάρχουν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Από το Μάρτιο του 2011, θα υπάρχουν μόνον επαγγελματίες στρατιώτες.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος