Ο Γκρουέφσκι κλείνει το αντιπολιτευτικό κανάλι ‘Α1’




Δεκέμβριος 24, 2010

Τι αναφέρει το φιλοκυβερνητικό κανάλι ‘Sitel’

«23 άτομα εντοπίστηκαν μέσω του «ιστού της αράχνης», των ανδρών του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Οικονομίας, για φοροδιαφυγή πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ των εταιρειών του Velija Ramkovski. Στα άτομα συμπεριλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης, οι διαχειριστές των 10 επιχειρήσεων καθώς και εργαζόμενοι.

Από αυτούς συνελήφθησαν οι 17 ενώ ο υπόλοιποι έξι αναζητούνται. Από αυτούς οι τέσσερις είναι πολίτες του Κοσσόβου και ένας Τούρκος υπήκοος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών οι συλληφθέντες συμμετείχαν στις δέκα επιχειρήσεις που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δημοσίων Σχέσεων, Ίβο Κοτέφσκι, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φοροδιαφυγή, κατάχρηση εξουσίας, ζημία στους πιστωτές.»

Τι αναφέρει η Deutsche Welle στην σκοπιανή γλώσσα

«Μετά από ανάκριση 12 ωρών στο αστυνομικό τμήμα Avtokomanda, οι συλληφθέντες με ένα βαν της αστυνομίας οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Μίροσλαβ Βούικι, ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές αντέδρασαν πρόωρα χωρίς να τους απαγγελθούν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία.

Η όλη διαδικασία της σύλληψης των υπόπτων ήταν τραγική και δεν υπάρχει λόγος για τη κράτησή τους:

«Η προδικαστική διαδικασία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής δεδομένων, για το αν κάποιος έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα δεν ανακοινώνεται στην τηλεόραση. Είναι τραγικό να σχολιάζονται τα άτομα δημόσια χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Η σύλληψη και η παρακράτηση τους δεν είναι δικαιολογημένη αφού δεν προσπάθησαν να διαφύγουν», τόνισε ο Vuikj στην Deutsche Welle.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος