Αλβανία- Βρετανία: Υπεγράφη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών

Δεκέμβριος 24, 2010

Τίρανα.

Υπεγράφη μεταξύ της Αλβανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών στον τομέα του ποινικού δικαίου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την αλβανική πλευρά ο υπουργός Εσωτερικών, Λουλζίμ Μπάσα και από τη βρετανική η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στα Τίρανα Fiona Mcllwham (φωτό).

Ο αλβανός υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η υπογραφή της συμφωνίας με τη Μεγάλη Βρετανία θα έχει απτά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η περαιτέρω εδραίωση της αστυνομικής συνεργασίας με χώρες της ΕΕ, εξακολουθεί να αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και συγχρόνως μια ισχυρή απόδειξη της ακούραστης εργασίας της Κρατικής Αστυνομίας και των άλλων οργάνων επιβολής του νόμου, η οποία οδήγησε στην ιστορική απόφαση απαλλαγής από την υποχρέωση των θεωρήσεων. Η εργασία  με τη συμφωνία αυτή θα συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς», δήλωσε ο αλβανός υπουργός.

Η βρετανή πρέσβειρα εξάλλου δήλωσε ότι η συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών, θα εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Η αλβανική αστυνομία έχει σημειώσει πρόοδο στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει πλήρη υποστήριξη για την ενίσχυση της ικανότητας της Αλβανίας στον πόλεμο αυτόν», είπε η πρέσβειρα Mcllwham.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει ένα καλό εργαλείο συντονισμού των εργασιών μεταξύ των οργάνων της τάξης στις δύο χώρες.

--

Τίτλος άρθρου: «Bashkëpunim Shqipëri-Britani për shkëmbim informacioni kriminal»

Δημοσίευση: ‘Panorama’, 23.12.2010

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος