Σύνορα Κακαβιάς: άλλαξε το σκηνικό… (βίντεο)

Δεκέμβριος 24, 2010.

Η κατάργηση της βίζας έχει αλλάξει την κατεύθυνση της κυκλοφορίας στα σύνορα με την Ελλάδα.
Τα προηγούμενα χρόνια παραμονές γιορτών η μεγάλη πλειοψηφία των διακινουμένων ήταν αυτοί που επέστρεφαν στην Αλβανία, ενώ φέτος παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο. Το ρεύμα είναι προς την Ελλάδα.

Από το πρωί, σήμερα, στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Κακαβιάς κατευθύνθηκαν στην Ελλάδα τρεις χιλιάδες ταξιδιώτες με χίλια οχήματα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες δημιουργήθηκε μια ουρά 1,5 χιλιομέτρων στο αλβανικό έδαφος, από αυτούς που ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Το άνοιγμα περισσότερων διοδίων επέτρεψε την ταχύτερη ροή των οχημάτων.

Οι πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα κατά 80% έχουν μόνον βιομετρικό διαβατήριο, ενώ οι επιστρεφόμενοι από τις ελληνικές αρχές βρίσκονται σε χαμηλό ποσοστό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι ταξιδιώτες προτιμούν κατά πλειονότητα να διέλθουν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, λόγω του ότι ο έλεγχος των στοιχείων τους, λόγω της κίνησης, είναι μικρότερος.

Η ελληνική πλευρά έχει εργαστεί με τη μέγιστη δυνατότητα, ενώ χαρακτηριστική είναι η είσοδος στην Αλβανία, Αλβανών, περίπου χιλίων ατόμων, το πιο χαμηλό ποσοστό σε σύγκριση με το παρελθόν.



Το βίντεο:



-

Τίτλος: ‘Kakavi, fluks në ikje’

Άντληση: Top Channel, 24/12/2010 15:50



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος