«Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να μείνει πολυεθνικό»

Δεκέμβριος 31, 2010.

«Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να είναι πολυεθνικό και ως τέτοιο θα έλκει τους ξένους επενδυτές. Θα ήθελα το βόρειο τμήμα του Κοσσόβου να αποτελέσει ελεύθερη οικονομική ζώνη, στην οποία οι επενδυτές θα έχουν ισχυρή παρουσία», δήλωσε ο αρχηγός της «Συμμαχίας για το Κοσσυφοπέδιο», Μπέτζερ Πατσόλι (φωτό).

Ο Πατσόλι δήλωσε ότι στις προτάσεις που κάνει το κόμμα του, σε περίπτωση  συμμετοχής του σε κυβερνητικό συνασπισμό, εμπεριέχεται εκτός από την ισονομία και ισοτιμία όλων των πολιτών και η οικονομική ανάπτυξη του βόρειου Κοσσυφοπεδίου.

«Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προγράμματός μας θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του βορείου Κοσσυφοπεδίου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν από 2 έως τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας. Να αποκτήσει ο Βορράς οικονομική αυτονομία», δήλωσε ο Πατσόλι.

Ο αρχηγός της «Συμμαχίας» έκανε ακόμη γνωστό ότι  θα απαιτήσει τα υπουργεία Οικονομίας, της Υγείας και τουλάχιστον ακόμη ενός, σε περίπτωση συμμετοχής του κόμματος του στην Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.
Στις εκλογές του Δεκεμβρίου η «Συμμαχία για το Κοσσυφοπέδιο» έλαβε το 7,1 τοις εκατό των ψήφων και κατέλαβε την πέμπτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Ως εκ τούτου, μπορεί να θέσει όρους συνασπισμού.


--

Τίτλος άρθρου: «БЕЏЕТ ПАЦОЛИ ЗА ИДНИНАТА НА КОСОВО»

Δημοσίευση: Вечер, 31.12.2010.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος