Σερβία: Ιδρύθηκε Κομμουνιστικό Κόμμα από εγγονό του Τίτο

Δεκέμβριος 6, 2010. (Beta)
Βελιγράδι.


Η Συντονιστική Επιτροπή για τη δημιουργία Κομμουνιστικού Κόμματος (CP), υπό της ηγεσίας του Γιόσιπ Μπρόζ Γιόσκο, παρέδωσε αίτηση για ίδρυση κόμματος, με 12.000 υπογραφές μελών, σήμερα, στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπροζ, μετά την κατάθεση της αίτησης , στόχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Σερβίας, είναι η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού, η αποκατάσταση του παλαιού συστήματος αξιών, της κοινωνικής και οικονομικής σύνδεσης με τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, καθώς και η ενδεχόμενη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του λαού, να βοηθήσουμε τους νέους στην εκπαίδευση, να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους και να ενώσουμε όλες τις αριστερές δυνάμεις της Σερβίας. Έχουμε ήδη εν μέρει πετύχει, παρά την ύπαρξη, σήμερα, 14 κομμουνιστικών κομμάτων», δήλωσε ο εγγονός του πρώην προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ( SFRJ), Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

Απευθυνόμενος σε δεκάδες μέλη και υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Μπροζ, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του νέου κόμματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις βουλευτικές, αλλά και στην συνεργασία του, με ανάλογα κόμματα της ΕΕ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος