Αλβανία: Ο Μπερίσα με 100 επιχειρηματίες στην Ιταλία

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου

 
Ιανουάριος 18, 2011.
Περίπου εκατό Αλβανοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους  οικονομικούς τομείς ξεκίνησαν σήμερα το πρωί αεροπορικώς (με ειδική πτήση για το σκοπό αυτό- τσάρτερ) προς την Ιταλία, οι οποίοι συνοδεύονται με τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Η συνάντηση διοργανώνεται από την Ένωση των Εμπορικών Επιμελητηρίων, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Δήμου του Μιλάνου, ο οποίος, δήμος, τελευταία συνεργάζεται με τους Αλβανούς επιχειρηματίες.

Εκτός από τον Αλβανό πρωθυπουργό, που συνοδεύεται με τον επικεφαλής των Επιμελητηρίων, Ιλίρ Γκίλλες και περίπου 100 επιχειρηματίες, συμμετέχουν ακόμη ο ιταλός υπουργός Οικονομίας, Σκαγιόλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου καθώς και πολλά στελέχη της δημόσιας διοίκησης και γνωστοί επιχειρηματίες.

Ο Γκίλλες μιλώντας προς τα μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι η συνάντηση του Μιλάνου, θεωρείται υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη της χώρας και έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να επιτευχθεί αίσιο αποτέλεσμα.

«Η συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών εντάσσεται σε ένα κοινό επιχειρηματικό σχέδιο των δύο χωρών. Το συνέδριο χωρίζεται σε δύο ενότητες, η τελευταία θεωρείται η πιο σημαντική, αφού οι επιχειρηματίες θα μιλήσουν εκ του σύνεγγυς για τις δυνατότητες αύξησης της συνεργασίας τους», δήλωσε ο Γκίλλες.

Ένα επιδιωκόμενο σχέδιο αποτελεί η ένταξη των αλβανικών επιχειρήσεων της Ιταλίας, στο χρηματιστήριο του Μιλάνου μέσω της βοήθειας των Ιταλών εταίρων τους.

Η συνεδρίαση θα τελειώσει εντός της ημέρας, όπου προβλέπεται να δραστηριοποιηθούν σε έντονο βαθμό οι οργανωτές, ώστε να περατωθεί το πολύ-θεματικό πρόγραμμα. Η επιστροφή των αλβανών επιχειρηματιών θα γίνει αυθημερόν.
--

Τίτλος Άρθρου: ‘Berisha, me rreth 100 biznesmenë drejt Italisë’
Δημοσίευση: Botasot, 18.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος