‘Κανάλ 5’: Οι δημοσιογράφοι πληρώνονται με κουπόνια …κρέατος!

Ιανουάριος 15, 2011.

Οι εργαζόμενοι του ‘Καναλιού 5 Τηλεόραση’- Канал 5 Телевизија, των Σκοπίων έχουν να πληρωθούν εδώ και ένα χρόνο, αλλά μέρος του μισθού τους το λαμβάνουν με …δελτία αγοράς κρέατος, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Σπίτς.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, Εμίλ Στόιμενοφ, παραδέχθηκε ότι μοιράζει κουπόνια έναντι του μισθού τους, για αγορά κρέατος από τα καταστήματα Promes, αλλά αυτό δεν αντιστοιχεί με επίδομα ή δώρο αλλά είναι μέρος του οφειλόμενου μισθού τους.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι του καναλιού, που επιθυμούν για ευνόητους λόγους την ανωνυμία, διευκρινίζουν ότι η πρακτική αυτή άρχισε από τον Δεκέμβριο του 2009, να αγοράζουν δηλαδή με κουπόνια, αλλαντικά, τυριά και κρέατα.

Τα κουπόνια μάλιστα αυτά τυπώθηκαν σε ένα απλό κομμάτι χαρτιού όπου μπαίνει σφραγίδα, ημερομηνία, υπογραφή και μοιράζονται ανά δίμηνο. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με τη λογική των κουπονιών αντί του μισθού τους. Μάλιστα, ορισμένοι δηλώνουν …χορτοφάγοι!



Εμπειρογνώμονες από μια αξιόπιστη λογιστική εταιρία, την άποψη της οποίας ζήτησε η εφημερίδα Σπίτς, είπαν ότι πρέπει τα κουπόνια να επιμεριστούν ως επίδομα και να υπόκεινται σε φορολογία και δεν μπορεί να κοπεί ο μισθός τους με την επινόηση των κρεατο-κουπονιών.

Πάντως, μέχρι στιγμής ( όπως σημειώνει το δημοσίευμα) κανένας δημόσιος φορέας δεν έδειξε ενδιαφέρον για αυτήν την εργοδοτική πρακτική.

--

Τίτλος άρθρου: «Канал 5 платата ја дели во бонови од Промес?!»

Δημοσίευση: А1 Телевизија, 15.01.2011 16:05