Αλβανία: Τρεις σκοτώθηκαν, δεκάδες στα νοσοκομεία…




Ιανουάριος 22, 2011.

Τίρανα.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην διαδήλωση που οργάνωσε η αλβανική αντιπολίτευση, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και χιλιάδων διαδηλωτών της αντιπολίτευσης. Περίπου 20 χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης», αναφέρει το BBC.

“Οι διαμαρτυρίες έρχονται μετά την παραίτηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα- σύμφωνα με το BBC- ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο απάτης. Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και κλοπή των ψήφων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

Η ‘Washington Post’ γράφει ότι χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν βίαια μπροστά από το Κοινοβούλιο, ζητώντας πρόωρες εκλογές. Η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι οι διαδηλωτές διασπάστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα και νερό.

Το Reuters αναφέρεται στους διαδηλωτές που μάχονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια της διαδήλωσης στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας.

Για τη διαδήλωση και τις βιαιότητες δημοσιεύουν και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα η εφημερίδα ‘La Repubblica’ περιγράφει την κατάσταση στην αλβανική πρωτεύουσα ως πολύ τεταμένη. Στο ίδιο πνεύμα είναι και τα δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA.
«Η Αλβανία βιώνει μέρες του 1997» γράφει η ελληνική ιστοσελίδα ‘newsit’.
Επίσης και η μεγάλη τουρκική εφημερίδα Zaman αναφέρει για τους νεκρούς και τους τραυματίες της σημερινής διαδήλωσης.

--
Τίτλος άρθρου: «Dhuna në Tiranë, mediat e huaja: Situata e rëndë!»
Δημοσίευση: Start, 2011-01-21 18:34



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος