Σε απειλή απομόνωσης το Κοσσυφοπέδιο

Ιανουάριος 4, 2011.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αυξηθεί η πολιτική απομόνωση του Κοσσυφοπεδίου, εκτιμά ο Τίμ Τζούντα, πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Βρετανός αναλυτής άφησε να εννοηθεί ότι παρότι το Κοσσυφοπέδιο είναι σφιχτά δεμένο με τα γύρω από αυτό κράτη, υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσει η αποσταθεροποίησή του, εφ’ όσον η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει, θα βρίσκεται εν μέσω κατηγοριών κλοπής ψήφων στις εκλογές και κατηγοριών ότι ο Χασίμ Θάτσι συμμετείχε στην εμπορία ανθρωπίνων οργάνων. Αυτό όλο το σύνολο θα μπορούσε να δημιουργήσει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Τζούντα είπε ότι συνομιλίες Βελιγραδίου-Πρίστινας θα είναι ένα από τα κυριότερα γεγονότα του 2011, αλλά δεν θα προσφέρουν τίποτε του ουσιώδες στην προσέγγιση των δύο μερών.

«Ένα είδος συνομιλιών, κάποιου επιπέδου, θα επιτευχθεί, ούτως ή άλλως, γιατί και οι δύο πλευρές πιέζονται για αυτές. Ίσως, δεν θα αρκούσε μόνο η έναρξη των συνομιλιών. Επίσης, δημιουργεί προβλήματα η θέληση των Βρυξελλών, οι συνομιλίες να αρχίσουν από λιγότερο σημαντικά θέματα και στη συνέχεια να περάσουν σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα», δήλωσε ο αλβανός αναλυτής στο πρακτορείο ειδήσεων ‘Srna’.

--

Τίτλος άρθρου: «Rreziku më i madh më 2011 - izolimi i Kosovës»
Δημοσίευση: Telgrafi, 4.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος