Σκόπια: Κι άλλο κόμμα μποϊκοτάρει το Κοινοβούλιο

Ιανουάριος 30, 2011.

Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων «Νέα Δημοκρατία» δια του αρχηγού του Ιμέρ Σελμάνι, δήλωσε, σήμερα, Κυριακή, ότι θα απόσχει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ‘ έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων με το λαό, τους υποστηρικτές και τα όργανα του κόμματος, το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να εγκαταλείψει τις εργασίες του Κοινοβουλίου’ .

«Η κυβέρνηση της πΓΔΜ έχει μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε εργαλείο της. Δεν υπάρχει πολιτικός διάλογος και κοινοβουλευτική δημοκρατία. Σήμερα τιμωρούνται με κυρώσεις και σιωπή, όλοι όσοι σκέφτονται


διαφορετικά από την κυβέρνηση.Η κυβέρνηση δεν διστάζει να κλείσει τα μέσα ενημέρωσης , εκείνα τα οποία επικρίνουν την καταστροφική πολιτική, ισοπεδώνοντας τη δυνατότητα άμεσης δημοκρατίας, την οποία προσφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.Στην πΓΔΜ σήμερα έχει επικρατήσει η δικτατορία και ο ολοκληρωτισμός», δήλωσε ο Σελμάνι προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποτελέσει μέρος αυτών των επικίνδυνων πολιτικών διαφυλάσσοντας το παρόν και για το μέλλον των πολιτών.

Την Παρασκευή το σοσιαλιστικό κόμμα (SDSM) μαζί με το Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (NSDP), και του κόμματος των Εναλλακτικών Φιλελευθέρων, δήλωσαν ότι αφήνουν τις εργασίες του Κοινοβουλίου χαρακτηρίζοντας ως αντιδημοκρατικό και αυταρχικό και αντιλαϊκό το καθεστώς της χώρας.

Ο πρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής, Βελιανόφκσι, κάλεσε τους συντονιστές όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων σε κοινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι το μποϊκοτάζ δεν είναι τρόπος επίλυσης των προβλημάτων.

Ωστόσο, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε χθες ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Κοινοβούλιο.

--

Τίτλος: «И Нова Демократија излегува од Собранието»

Δημοσίευση: Форум, 30.1.2011.



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος