Αλβανία- Έντι Ράμα: ‘ Στις διαδηλώσεις δεν σκοτώνουν’…

Ιανουάριος 22, 2011.

Τίρανα.

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα (φωτό), έδωσε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν αναφερθεί η κυβέρνηση για πράξεις βίας που καταγράφηκαν στην διάρκεια της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SP) διευκρίνησε ότι οι διαδηλωτές ήταν άοπλοι και υπέστησαν  βία λόγω της κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία.

«Ο φόβος δημιουργήθηκε από τον όγκο των διαδηλωτών. Αυτοί δεν ήταν οπλισμένοι, δεν ήταν επικίνδυνοι, απλά αντιπολιτεύονταν. Αλλά αυτή η διαμαρτυρία εκλήφθηκε από την κυβέρνηση ως απαράδεκτη και καταδικάστηκε με τη βία. Ο ξυλοδαρμός και ο βιασμός που υπέστη η αντιπολίτευση εντάσσεται στην κατάχρηση της εξουσίας στην οποία προέβη η αστυνομία», δήλωσε ο Ράμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο, αποδεικνύει ότι οι διαδηλωτές δεν ήταν οπλισμένοι και αυτή ακριβώς η πραγματικότητα αποδεικνύει την κατάχρηση της εξουσίας της αστυνομίας η οποία άνοιξε πυρ εναντίον τους.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους υπέστησαν την αστυνομική βία ως απόρροια της κατάχρησης της εξουσίας. Κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο, ενώ τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας άλλος χαροπαλεύει (σσ. τελικά υπέκυψε) ενώ δεκάδες άλλοι έχουν πληγές στα σώματά τους. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν είχαν όπλα. Ήταν, απλά, διαδηλωτές», δήλωσε ο Ράμα.

« Ο πρωθυπουργός έχει προστατευτεί από μια τάφρο φωτιάς και έχει μπει στη διαδικασία του κυνηγού των μαγισσών, όπως στα χρόνια του Ενβέρ Χότζα», είπε ο Ράμα και προέβη σε συγκρίσεις με διαδηλώσεις που έχουν γίνει στις δυτικές χώρες.

«Οι ευρωπαίοι διαδηλωτές πυροβολούνται με πλαστικές σφαίρες ή τουλάχιστον κάνουν ειρηνική διαμαρτυρία όπως η δική μας. Οι ευρωπαίοι διαδηλωτές δεν δολοφονούνται ακόμη και όταν μπουν στο Κοινοβούλιο, ακόμη και όταν προβαίνουν σε λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων του Κοινοβουλίου, όπως έγινε στο Παρίσι, ή στο Λονδίνο πριν από μερικές εβδομάδες», δήλωσε ο Ράμα.

Ο Ράμα χαρακτήρισε ως ‘συνασπισμό της ντροπής’ την κυβέρνηση Μπερίσα και υποσχέθηκε ότι η δικαιοσύνη και πάταξη της κατάχρησης εξουσίας στη χώρα, αργά η γρήγορα θα γίνει.

--

Τίτλος άρθρου: «Rama: Berisha keqpërdori policinë»
Δημοσίευση: TopChannel, 22/01/2011 13:05



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος