Αλβανία: Το σχέδιο δολοφονίας του Ράμα

Ιανουάριος 31, 2011. Βίντεο

Στη διαμαρτυρία της 28ης Ιανουαρίου, που πραγματοποιήθηκε από την αντιπολίτευση, ο αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος, εμφανίστηκε να περιβάλλεται από πολλούς σωματοφύλακες.

Όπως ανακοινώθηκε, την προηγουμένη της διαδήλωσης, στις 27 Ιανουαρίου συνελήφθησαν τρία άτομα από την αστυνομία που ανακρινόμενα παραδέχθηκαν ότι είχαν απειλήσει τηλεφωνικά τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Η απειλή εντοπίστηκε από την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών που έθεσε τα στοιχεία για τους τρεις πολίτες στην αστυνομία, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει την φυσική εξόντωση του Έντι Ράμα.

Το δικαστήριο των Τιράνων που ανέλαβε την υπόθεση αυτή, αφού έλαβε υπόψη τις λεπτομέρειες σύλληψής των, από τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας, επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός μηνός στους τρεις συλληφθέντες

«Στις 27 Ιανουαρίου, στις 18:μ.μ. η κρατική ασφάλεια έλαβε πληροφορίες σχετικά με απειλή κατά της ζωής του Έντι Ράμα από τον 37χρονο Λουάν Ζενέλ Ραμί από το Μπούρελ, κάτοικο Τιράνων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την απειλή που εστάλη με SMS, ο συγκεκριμένος πολίτης ζήτησε αποζημίωση για το ιδιωτικής χρήσης όχημα του, το οποίο καταστράφηκε στη διάρκεια της διαμαρτυρίας της 21ης Ιανουαρίου 2011, και το οποίο είχε σταθμευμένο μπροστά από τους δύο πύργους της λεωφόρου“Dëshmorët e Kombit”. Με αφορμή το περιστατικό αυτό η κρατική ασφάλεια σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, έλαβε μέτρα προστασίας για την ασφάλεια του Έντι Κρίστακ Ράμα, καθώς και άλλων ανώτερων στελεχών», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Χούσνι Μπουργκάι.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, υποτίμησε τις εξελίξεις αυτές, λέγοντας ότι η ζωή δεν είναι πιο σημαντική από τη ζωή των τριών διαδηλωτών που σκοτώθηκαν μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στις 21 Ιανουαρίου.

«Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε γι’ αυτό. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε κανείς να ασχοληθεί. Επαναλαμβάνω ότι η ζωή μου δεν είναι πιο πολύτιμη από τη ζωή των τριών αθώων που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για μια καλύτερη Αλβανία. Είμαι στο δρόμο που άνοιξαν και με όσους ακολουθούν αυτόν το δρόμο» δήλωσε ο Έντι Ράμα.

--

Τίτλος : «Plan për vrasjen e Ramës»

Άντληση: Top Channel, 30.1.2011, 15:10
Το σχετικό βίντεο στα αλβανικά:



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος