CNN: Η Αλβανία ως τουριστικός προορισμός του 2011


Ιανουάριος 2, 2011.

Το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι του κόσμου, έχει χαρακτηρίσει την Αλβανία ως ‘νέα βασίλισσα’ του τουρισμού για κύριο προορισμό της Μεσογείου, και ως μία από τις πιο σημαντικές διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθεί ένας ταξιδευτής στη διάρκεια του 2011.

Ένδοξη ιστορία, μυστικές τοποθεσίες, άγνωστη γεωγραφία, διάσημη κουζίνα, φθηνές τιμές και σταθερότητα στη χώρα, είναι τα σημεία τα οποία προμηνύουν μια τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια για τη χώρα.

Το διεθνές κανάλι CNN κατατάσσει την Αλβανία έκτη, στη σειρά των εννέα χωρών του καταλόγου που δημοσιοποιεί. Στο αμερικανικό άρθρο η πόλη του Αργυρόκαστρο χαρακτηρίζεται ως αρχαία , το ιστορικό κέντρο της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

«Το Αργυρόκαστρο είναι μια πόλη με λιθόστρωτους δρόμους με αρχοντικά οθωμανικής εποχής, είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και πολλές ιστορίες», έγραψε ο Reid, ειδικός σε θέματα ταξιδιού.

Ο κατάλογος για τους πιο ελκυστικούς προορισμούς του 2011 περιλαμβάνει κατά σειρά:

Νέα Υόρκη, Νέα Ζηλανδία, περουβιανός Αμαζόνιος, Βαρκελώνη της Ισπανίας, Νορβηγία, Αλβανία, Ιαπωνία, Γουατεμάλα και Βουλγαρία.

(σ.σ. η σχετική αναφορά της αλβανικής εφημερίδας αναφέρεται στο άρθρο του CNN: World's top destinations for 2011)

--

Τίτλος άρθρου: CNN: Shqipëria, destinacioni turistik i 2011-ës

Δημοσίευση: Gazeta 55, 30.12.2010.



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος