Κοσσυφοπέδιο : «Το κέντρο της Εγκληματικότητας»



Φεβρουάριος 16, 2011.


Οι ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου,  προσπαθώντας να μην επικεντρώσουν την προσοχή τους, στο γεγονός, ότι η ελίτ της Μαφίας βρίσκεται στην εξουσία, δήλωσε ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκτελεστικός διευθυντής του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, Pino Arlacchi (φωτό), προσθέτοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι «το κέντρο της εγκληματικότητας στην Ευρώπη».
«Έχω προβεί σε αναλυτική μελέτη της Μαφίας του Κοσσυφοπεδίου και ουσιαστικά γνωρίζω ποια είναι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Υποθέτω ότι οι σχέσεις που υπάρχουν με τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είναι διφορούμενες. Από τη μια πλευρά, τα ευρωπαϊκά κράτη,   λένε ότι  υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και από την άλλη γυρίζουν το κεφάλι  τους και προσπαθούν να μην επικεντρώσουν την προσοχή τους στην περιοχή αυτή, να αγνοήσουν, δηλαδή,  ότι σε αυτήν εξουσιάζει η Ελίτ της Μαφίας του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Arlacchi σε συνέντευξή του στη Μόσχα.


Ο Ιταλός ευρωβουλευτής, ο οποίος επισκέπτεται τη ρωσική πρωτεύουσα, τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί  μια «σταθερή πηγή δυσάρεστων ειδήσεων».
«Αγωνιζόμαστε για αυτήν την επιθετική εγκληματικότητα του Κοσσυφοπεδίου» δήλωσε ο Arlacchi σε σχετική συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πολιτικό, το Κοσσυφοπέδιο είναι «Κέντρο της εγκληματικότητας, κέντρο του λαθρεμπορίου ηρωίνης προέλευσης Αφγανιστάν και παρόλο που  για αρκετά χρόνια υπάρχει μια συνεργασία της αποστολής EULEX και των εισαγγελέων και ανακριτών, εντούτοις , μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα.
» Έχουμε την πρόθεση να εξετάσουμε προσεκτικά τα πεπραγμένα  στον τομέα της Δικαιοσύνης, των διεθνών αποστολών στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Arlacchi.

Ο Pino Arlacchi, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων.
Στο παρελθόν κατείχε διάφορες θέσεις με ιδιαίτερη απασχόληση στην έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα και τη Μαφία.

Арлаки је у ЕП члан "Прогресивне алијансе социјалиста и демократа", а члан је и Комитета за спољне послове.
Τίτλος: «Мафијашка власт на Косову»
Δημοσίευση: Косово и Метохија, 14.2.2011.