Αλβανία: Ο Ράμα καταγγέλλει τον Μπερίσα στις Βρυξέλλες


Φεβρουάριος 15, 2011.

 O Έντι Ράμα , επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, συναντήθηκε σήμερα στο Στρασβούργο με εκπροσώπους του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των  Σοσιαλδημοκρατών, καθώς και με τους Πράσινους ευρωβουλευτές της Ομάδας των Φιλελευθέρων και τον εισηγητή για την Αλβανία, Νικόλαο Χουντή.


Ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης σε όλες τις συναντήσεις του ανέφερε ότι η αντιπολίτευση  προτίθεται να απόσχει  από τις δημοτικές εκλογές, επειδή δεν παραδέχεται την σημερινή κυβέρνηση.
 «Στις συναντήσεις μου γεννήθηκε η ανάγκη να κάνω γνωστές ορισμένες αλήθειες του καθεστώτος των Τιράνων. Είναι αλήθεια ότι έχουμε παλέψει για την εφαρμογή του ψηφίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλώσαμε, όμως, ότι ποτέ δεν είπαμε ότι μποϊκοτάρουμε τις δημοτικές εκλογές αλλά τονίσαμε ότι με τις υπάρχουσες πολιτικές συνθήκες δεν μπορούν να γίνουν αυτές ώστε να δώσουν ένα εγγυημένο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ράμα.
«Έχουμε τονίσει και συνεχίζουμε να το λέμε ότι οι θέσεις μας είναι διαφανείς και εκφράζουν τις αλήθειες ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει να ανέχεται ένα αυταρχικό καθεστώς», είπε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

--
Τίτλος: «Rama: Në Bruksel për të denoncuar qeverinë»
Δημοσίευση: Botasot, 15.2.2011.