Βουλγαρικός Στρατός: Τοποθετούνται συρματοπλέγματα στα στρατόπεδα

Φεβρουάριος 7, 2011.

Σμόλιαν.
 Με αφορμή την εισβολή ενός 70χρονου Γερμανού τουρίστα σε στρατιωτική μονάδα του Βουλγαρικού Στρατού, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αποφασίστηκε η κατασκευή φραχτών ασφαλείας σε στρατόπεδα κοντά στα σύνορα, όπως δήλωσε ο διοικητής του 101ου τάγματος των Άλπεων στο Σμόλιαν, συνταγματάρχης Ντιμιτάρ  Κατσάροφ.


Ο Βούλγαρος Συνταγματάρχης δήλωσε ότι στο αναφερόμενο τάγμα κατασκευάζονται και επισκευάζονται οι φράχτες ασφαλείας γύρω από την στρατιωτική μονάδα, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, ώστε να αποτραπεί η είσοδός τους στο πεδίο βολής του στρατοπέδου.
Με την προστατευτική περίφραξη θα τοποθετηθούν  πινακίδες σε διάφορες γλώσσες, ώστε να αποφευχθεί η προσέγγιση πολιτών, κυρίως, τουριστών της περιοχής.
Όπως αναφέρθηκε στο πεδίο βολής έχουν εισέλθει διάφορα άσχετα άτομα, όπως π.χ. ένας Γερμανός τουρίστας 72 ετών στο στρατόπεδο του Σμόλιαν της Ροδόπης, τον περασμένο Νοέμβριο, καθ’ ην στιγμή βρίσκονταν σε εξέλιξη  στρατιωτική βολή.
Μπήκε ανενόχλητος στη μονάδα και άρχισε να πυροβολεί και αυτός στο πεδίο βολής.
Ο άνδρας συνελήφθη και ανακρίθηκε αλλά διαπιστώθηκε ότι έμενε σε ξενοδοχείο του Σμόλιαν.
Ο Γερμανός τουρίστας  εξεπλάγη όταν άκουσε ότι αυτό ήταν ένα βουλγαρικό στρατόπεδο, αφού πουθενά δεν υπήρχε περίφραξη ούτε σχετική πινακίδα.
Αυτό το περιστατικό  ήταν η αφορμή της δημιουργίας της νέας περίφραξης του βουλγαρικού στρατοπέδου, όπως δήλωσε ο  Κατσάροφ.
«Είναι ένα σχέδιο για την ασφάλεια και την προστασία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων το οποίο εκτελείται από τις ένοπλες δυνάμεις και αποσκοπεί στην εξασφάλιση  της ακεραιότητας των πολιτών και της  προστασίας της περιοχής, ώστε να αποφευχθεί η εισβολή ξένων στο στρατιωτικό χώρο και ειδικά των τουριστών» (…)

--
Τίτλος: «70-годишен германец накара армията да си ремонтира оградата на смолянското поделение»
Δημοσίευση: Информационна Агенция "Фокус", 7.2.2011.