Πρέσπες: Ανησυχία για πτώση της στάθμης των υδάτων



Φεβρουάριος 17, 2011.

«Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τους λόγους της πτώσης των υδάτων της λίμνης των Πρεσπών και την κακή ποιότητα των νερών που παρουσιάζει», αναφέρει το σκοπιανό κανάλι sitelσε σχετικό αφιέρωμά του για τις Πρέσπες.


Η αρμόδια εταιρεία προστασίας των Πρεσπών, στην Ελλάδα, ανακοίνωσε,  ό, τι για την κατάσταση που παρουσιάζουν οι Πρέσπες, δεν ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας αλλά πιθανόν, αυτή, να προέρχεται  από φυσικά αίτια.
Εξάλλου ο υπουργός Περιβάλλοντος των Σκοπίων, Γιακούμπι, δήλωσε ότι βάσει της τριμερούς συμφωνίας που υπογράφηκε  από τα Σκόπια, την Αλβανία και την Ελλάδα, πέρσι το Φεβρουάριο, προβλέπεται η ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία του Πάρκου των Πρεσπών και ο έλεγχος της κατάστασης του υδάτινου στοιχείου.

 Στο μεταξύ προβλέπεται να διοργανωθεί Περιφερειακή Διάσκεψη, με θέμα την «Ολοκληρωμένη Προστασία της Περιφέρειας των Πρεσπών», ώστε να  καθιερωθεί τριμερής συνεργασία υπό την αιγίδα της UNESCO, για την προστασία του οικολογικού συστήματος της περιοχής.
Наредната конференција е закажана за месец април во Грција на која ќе учествува и еврокомесарот за животна средина Јанез Поточник. Το επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, στην Ελλάδα, και στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Janez Potocnik.
--
Τίτλος: «Регионална конференција за заштита на Преспанскиот регион»
Δημοσίευση: Sitel, 17.2.2011.