Χιμάρα: "Η αντι-Μπολάνο Διαμαρτυρία"

"Η αντι-Μπολάνο διαμαρτυρία απαγορεύτηκε από την Αστυνομία"

Χιμάρα: Η αστυνομία εμπόδισε τους φανατικούς Αλβανούς

Μάρτιος 20, 2011.

Η αστυνομία εμπόδισε, τελικά,  την διαμαρτυρία,  που είχαν προγραμματίσει οι κάτοικοι του Δουκάτου και του Όρικουμ της Αυλώνας, κατά του δημάρχου της Χιμάρας, Βασίλη Μπολάνου.


Πολλοί κάτοικοι από τη περιοχή του Δουκάτου, κατευθύνθηκαν  προς την Χιμάρα για να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας  μέσα στην πόλη, αλλά εμποδίστηκαν από την αλβανική αστυνομία.
Αιτία της διαμαρτυρίας είναι η δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου της Χιμάρας, ότι οι κάτοικοι της περιοχής -στην οποία συμπεριλαμβάνονται περίπου τριάντα οικισμοί- έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.
Δημοσίευση: «Policia pengon protestën kundër Bollanos», Albeu Online Media, 20.3.2011.
--

Χιμάρα: «Παράνομη η διαμαρτυρία στη Χιμάρα» από την Αστυνομία

Μάρτιος 20. 2011.


Δεκάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με προορισμό  τη Χιμάρα να διαμαρτυρηθούν κατά του Δημάρχου Βασίλη Μπολάνου, ο οποίος επιδιώκει να ‘εξελληνίσει’ την αλβανική ιστορία, αλλά τους σταμάτησε η Αστυνομία στην Llogara και δεν τους επετράπη να εισέλθουν στην πόλη.
Έτσι,  δεν είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν την πορεία προς την Χιμάρα.
Η διοργανωτές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την διαμαρτυρία  στην Χιμάρα, αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν τους επέτρεψαν να πάνε στην πόλη  της Χιμάρας,  με την δικαιολογία ότι θα δημιουργηθεί εμπλοκή στη εθνική οδό που οδηγεί στην παράκτια πόλη.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Llogara και διάβασαν δημόσια τη δήλωση την οποία είχαν προγραμματίσει να επιδώσουν στον Δήμαρχο της Χιμάρας.
«Η διαμαρτυρία αυτή που διοργανώνεται από το δημοτικό συμβούλιο του Δουκάτου έχε ως στόχο να αμφισβητήσει τις θέσεις των ελληνικών επεκτατικών κύκλων που ισχυρίζονται  ότι τουλάχιστον 30 χωριά της περιοχής Λαμπερίας έχουν ελληνική εθνική συνείδηση».
Τόνισαν, ακόμη, ότι η διαμαρτυρία δεν στρέφεται κατά των κατοίκων της Χιμάρας, «οι οποίοι είναι αδέλφια μας», αλλά κατά του Δημάρχου Βασίλη Μπολάνου γιατί «αυτός είναι ιεραπόστολος των ελληνικών επιδιώξεων».

Οι διαδηλωτές προειδοποίησαν ότι δεν θα σταματήσουν τις διαμαρτυρίες και ότι αυτές θα συνεχιστούν και μετά τις δημοτικές εκλογές.
--
«Ndalohet protesta antiBollano në Himarë Policia: E paligjshme»
BW, 20.3.2011.