Αλβανοί Σκοπίων: Η Στατιστική Υπηρεσία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο...


Μάρτιος 17, 2011.

«Η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία της πΓΔΜ, δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Σε αντίθεση με το  επίσημο κράτος της πΓΔΜ που το αναγνώρισε, πριν από δύο χρόνια, ο δημόσιος  αυτός φορέας συνεχίζει να δίνει ψευδείς πληροφορίες ότι η χώρα συνορεύει με την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, ενώ το Κοσσυφοπέδιο δεν αναφέρεται πουθενά», γράφει η αλβανική ‘Τελέγκραφι’ και συμπληρώνει ότι τα σύνορα της πΓΔΜ με το Κοσσυφοπέδιο, αναφέρονται ως σερβικά.


Το αλβανικό κόμμα DUI , που βρίσκεται στον κυβερνητικό σχηματισμό της πΓΔΜ, θα απαιτήσει την διόρθωση του λάθους αυτού και στην συνέχεια, αν δεν διορθωθεί, θα επιδιώξει την απόλυση της διευθύντριας της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μπλαγκίτσα Νόβκοφσκα.

«Θα παρέμβουμε ώστε να αποκατασταθεί αυτή η παρατυπία που παρουσιάζεται στην πΓΔΜ και αν συναντήσουμε αντιρρήσεις θα επιδιώξουμε την απόλυση της διευθύντριας», δήλωσε εκπρόσωπος της νεολαίας του DUI, Χάνι Ταχίρ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η υπόθεση αυτή τιμωρείται από την υφιστάμενη νομοθεσία, «γιατί εμπίπτει στο παράπτωμα της παροχής ψευδών ειδήσεων».

--
Τίτλος: «Enti maqedonas i Statistikës nuk e njeh Kosovën»
Telegrafi, 17.3.2011.