Πούτιν: Επίτιμος Δημότης Κοσσόβου και Μετοχίων


Βελιγράδι.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε επίτιμος δημότης του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, με ομόφωνη απόφαση της σερβικής κοινότητας της περιοχής αυτής, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα «Ρούσκα Γκαζέτα»/ „Руска Газета“.
Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, με τον τρόπο αυτόν, θέλουν να υπογραμμίσουν τη συμβολή του Πούτιν για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, η οποία πριν από τρία χρόνια έχασε το Κοσσυφοπέδιο.
«Ο πρωθυπουργός της ρωσικής Ομοσπονδίας έκανε περισσότερα για τους Σέρβους του Κοσσόβου, παρά η κυβέρνηση του Βελιγραδίου», δήλωσε ο Krstimir Pantic, επικεφαλής της Σερβικής κοινότητας στην Μιτρόβιτσα.


Πρόσθεσε ακόμη ότι η Σερβία δέχεται ισχυρή διεθνή πίεση, ώστε, μακροπρόθεσμα, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Πάντιτς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες θα εμποδίσουν  να συμβεί αυτό και θα συνεχίσουν να αποτελούν οι μοναδικοί εγγυητές των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου.
Η απόφαση για την κήρυξη ως επίτιμου δημότη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, έγινε λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι, στις 23 Μαρτίου, σχολιάζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

--
Τίτλος: «Путин прогласен за почесен граѓанин на Косово и Метохија»
Δημοσίευση: ИНПРЕС, 17.3.2011.