Πούτιν: Ο βομβαρδισμός της Λιβύης θυμίζει την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας…


Μάρτιος 21, 2011.
Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Λιβύη, έγινε αντικείμενο δριμείας κριτικής από το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τόνισε ότι το ψήφισμα αυτό  θυμίζει ‘μεσαιωνικό κάλεσμα για σταυροφορία».
«Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς αμφιβολία, είναι  μια μη έγκυρη και επιβλαβής απόφαση που θυμίζει την μεσαιωνική έκκληση σε σταυροφορία. Στην πραγματικότητα επιτρέπει την εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.


Υπενθύμισε, μάλιστα, τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας στη διάρκεια της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον και του Ιράκ και του Αφγανιστάν στην διάρκεια της  προεδρίας του Τζορτζ Μπους.
Δήλωσε, επίσης, ότι ενοχλείται «από την ευκολία με την οποία ελήφθη μια απόφαση δυναμικής επέμβασης» και ότι «η χρήση βίας εναντίον άλλων χωρών από την πολιτική των ΗΠΑ γίνεται πράξη».
« Η  απουσία λογικής και ευσυνειδησίας,  στην επίθεση κατά της Λιβύης, με το πρόσχημα της προστασίας του άμαχου πληθυσμού είναι φανερή. Και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο», είπε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το καθεστώς του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, οπωσδήποτε , δεν είναι δημοκρατικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει εξωτερική επέμβαση για το λόγο αυτό».

--
Τίτλος: «Путин: Бомбадирањето на Либија потсетува на нападот на Југославија»
Kurir, 21.3.2011.