Σκόπια: Το σοσιαλιστικό κόμμα απαιτεί ματαίωση δανεισμού από το ΔΝΤ


Μάρτιος 25, 2011.
Σκόπια.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, SDSM, απαιτεί από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της για λήψη δανείου 220 εκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Πιστεύουμε ότι τα 220 εκατ.  θα διατεθούν για την βάναυση πολιτική της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο και στην εξαγορά ψήφων», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπυ, ο Ιγκόρ Ιβανόβσκι (φωτό), εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του SDSM. Πρόσθεσε ακόμη ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης για κατασπατάληση του δανείου αυτού, των 220 εκατομμυρίων, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του πολέμου κατά της διαφθοράς καθώς και του εκλογικού νόμου».


Ο Ιβανόβσκι είπε ακόμη ότι εάν η απόφαση για την λήψη του δανείου δεν ανακληθεί  το SDSM θα θεωρήσει υπεύθυνη την κυβέρνηση για παράνομη πράξη και στην οποία θα φέρουν ευθύνη όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Το κυβερνών VMRO-DPMNE, ωστόσο, αξιολόγησε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, ως ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Απέφυγε, όμως, να δικαιολογήσει την απόφαση δανεισμού, κατά την προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα.
--
«СДСМ бара власта да ја повлече одлуката за задолжување од ММФ»
Sitel, 25.3.2011.