Δεν έχουν σχέση οι «Γιατροί Δίχως Σύνορα» με σλαβικές καταβολές!


Μάρτιος 25, 2011.

Δεν έχουν σχέση οι «Γιατροί Δίχως Σύνορα» με χάρτες που παρουσιάζουν την ελληνική Μακεδονία ως προέκταση του  σλαβικού κράτους των Σκοπίων.

Αυτό τουλάχιστον, διατείνονται, απευθυνόμενοι στο ιστολόγιο History-of-Macedonia επειδή αναδημοσίευσε  σχετικό άρθρο από τη διαδικτυακή ενημέρωση της γνωστής εφημερίδας  της Θράκης  ‘Χρόνος’.

Ας δούμε ποια είναι η επιστολή των «Γιατρών», οι οποίοι αποποιούνται οποιαδήποτε σχέση με τον χάρτη που δείχνει την ελληνική Μακεδονία, ως ενταγμένη στα αρρωστημένα μυαλά των  Σλάβων της Βαρντάρσκας.

Γράφουν, λοιπόν, «Οι Γιατροί» προς το ιστολόγιο που  …τόλμησε να αναδημοσιεύσει (!!) άλλο ..δημοσίευμα …άλλης έγκριτης εφημερίδας(!!!).(πριν χάσουμε το μυαλό που μας απέμεινε..)


Λοιπόν:

«Με αφορμή τη αναδημοσίευση από το ιστολόγιο σας του παραπάνω άρθρου, με λύπη μας διαπιστώσαμε την από μέρους σας παράνομη χρήση του σήματος της οργάνωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δια της οποίας θίγεται η αποκλειστική εξουσία της οργάνωσης στο σήμα της
Έτι περαιτέρω, το ως άνω σήμα μας αποτυπώνεται σε χάρτη, ο οποίος παραπλανητικώς εμφαίνεται να έχει διακινηθεί από την οργάνωσή μας. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης δεν έχει καμία σχέση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, καθώς ουδέποτε εκτυπώθηκε ή διακινήθηκε από ή για λογαριασμό της οργάνωσής μας. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε προσπάθεια συσχέτισης του εν λόγω χάρτη με την οργάνωσή μας αποτελεί κατάφωρη προσβολή του ονόματος και της φήμης μας. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε την από μέρους σας παράλειψη και άρση της ως άνω προσβολής καθώς και την ανασκευή του εν λόγω δημοσιεύματος, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
 Άλλως, σας δηλώνουμε ότι η οργάνωση δύναται να κινηθεί νομικά, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της


Να δούμε και τι έγραψε   η εγκεκριμένη ιστοσελίδα  της Ιστορίας της Μακεδονίας.
Λοιπόν:

Ακολουθεί δημοσίευμα από τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Χρόνος και στην συνέχεια απάντηση από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

 --

ΤΟ ΥΠΕΞ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ


Τα έντυπα τυπώθηκαν στην Ισπανία

16.03.2011

Φυλλάδια για το έργο που επιτελούν στον κόσμο, τα οποία έχουν παγκόσμιο χάρτη, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται ως… «Μακεδονία», κυκλοφόρησαν και διανέμουν σε σπίτια, ανά την Ελλάδα, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα»…


Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία πολίτου, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα απάντησαν ότι το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Ισπανία, χρησιμοποιώντας τον επίσημο χάρτη του ΟΗΕ. Σε παρατήρηση ότι το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα δεν έπρεπε να δεχθεί να παραλάβει τα έντυπα, η απάντηση ήταν ότι… αυτός είναι ο χάρτης, που δέχεται ο ΟΗΕ.
  Μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, το υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα ζητώντας διευκρινίσεις.
Κοροϊδία χωρίς σύνορα

Η απίστευτη απάντηση που έδωσαν ήταν ότι το φυλλάδιο διανεμήθηκε μόνο σε… χορηγούς της ΜΚΟ. Διευκρίνισαν επίσης στο υπουργείο ότι για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, δέχθηκαν ως πιο συμφέρουσα την προσφορά ισπανικής εταιρίας για την εκτύπωση του ενημερωτικού υλικού.

Η ισπανική εταιρία βρήκε έναν χάρτη (όλως τυχαίως…) όπου τα Σκόπια εμφανίζονται ως «Μακεδονία» , όμως όπως ομολογούν η εσφαλμένη αναγραφή της ονομασίας των Σκοπίων (σε Macedonia) «διέλαθε» της προσοχής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα. 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά.
 Όπως πχ, πουθενά στην Ελλάδα δεν βρήκαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (στην κοροϊδία) καλύτερη προσφορά για την εκτύπωση του ενημερωτικού τους υλικού; Έκαναν δηλαδή πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και κατέληξαν στην Ισπανία;
Και μάλιστα σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει την Ελλάδα; Δεν έκριναν οι ανθρωπιστές Γιατροί χωρίς Σύνορα – οι οποίοι καίγονται και τρέχουν να συμπαρασταθούν στους λαθρομετανάστες Αφγανούς της Πάτρας – ότι έστω αυτή τη δουλειά θα έπρεπε ίσως να την δώσουν σε μια ελληνική επιχείρηση, από τα τσουβάλια με τα εκατομμύρια που εισπράττουν ως επιχορήγηση από το ελληνικό δημόσιο;
Υπήρχε περίπτωση ο χάρτης όπου τα Σκόπια θα εμφανίζονταν ως «Μακεδονία» να περνούσε στην εκτύπωση αν το έργο αναλάμβανε ελληνική επιχείρηση; Πόσο ειλικρινείς είναι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, όταν απαντούν στο υπουργείο ότι το λάθος έγινε από τους Ισπανούς; Πόσο ειλικρινείς είναι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα όταν απαντούν ότι δεν το πρόσεξαν, αλλά όταν το είδαν απέσυραν το υλικό; Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι όταν απευθύνονται στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν να κάνουν με ηλιθίους και να δίνουν τέτοιου είδους απαντήσεις…
Διότι δεν είναι τόσο ειλικρινείς όσο θέλουν να εμφανίζονται… Η κεντρική διοίκηση των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην Ελβετία, όπως μπορεί να δει κανείς έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», σε χάρτες που εμφανίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της…
Έχουν διαμαρτυρηθεί στην κεντρική διοίκηση των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Ελβετία για το «λάθος»; Κάλεσαν έστω την κεντρική διοίκηση να διορθώσει την επικοινωνία της με τον έξω κόσμο;
Μάνος Μεϊμαράκης







H Απάντηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα




Αξιότιμοι κύριοι,



Με αφορμή τη αναδημοσίευση από το ιστολόγιο σας του παραπάνω άρθρου, με λύπη μας διαπιστώσαμε την από μέρους σας παράνομη χρήση του σήματος της οργάνωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δια της οποίας θίγεται η αποκλειστική εξουσία της οργάνωσης στο σήμα της. Έτι περαιτέρω, το ως άνω σήμα μας αποτυπώνεται σε χάρτη, ο οποίος παραπλανητικώς εμφαίνεται να έχει διακινηθεί από την οργάνωσή μας. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης δεν έχει καμία σχέση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, καθώς ουδέποτε εκτυπώθηκε ή διακινήθηκε από ή για λογαριασμό της οργάνωσής μας. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε προσπάθεια συσχέτισης του εν λόγω χάρτη με την οργάνωσή μας αποτελεί κατάφωρη προσβολή του ονόματος και της φήμης μας. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε την από μέρους σας παράλειψη και άρση της ως άνω προσβολής καθώς και την ανασκευή του εν λόγω δημοσιεύματος, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Άλλως, σας δηλώνουμε ότι η οργάνωση δύναται να κινηθεί νομικά, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της.



Προς άρση των όποιων αμφιβολιών σε σχέση με τον παγκόσμιο χάρτη, που συμπεριλαμβανόταν σε έντυπο ενημερωτικό υλικό των ΓΧΣ, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά ότι η οργάνωσή μας, βάσει των καταστατικών αρχών της ανεξαρτησίας, της ουδετερότητας και της αμεροληψίας, απέχει από οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση.



Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα προγράμματα και τις δράσεις μας σε πολλές γωνιές του πλανήτη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενημερώνουν τακτικά την ελληνική κοινωνία με πληροφοριακό υλικό. Επειδή διαχειριζόμαστε τα έσοδά μας με τρόπο όσο το δυνατόν πιο επωφελή για τα ιατρικά προγράμματά μας και προσπαθούμε να διατηρούμε μειωμένο το κόστος ανεύρεσης πόρων και τα διοικητικά έξοδα -ειδικά αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης- δεχθήκαμε ως χορηγία από συγκεκριμένη εταιρία την δωρεάν εκτύπωση πληροφοριακού υλικού για κάποια από τα προγράμματα μας πάνω σε ένα παγκόσμιο χάρτη και τη δωρεάν αποστολή τους σε συγκεκριμένο αριθμό παραληπτών στην Ελλάδα.



Ωστόσο, και ακριβώς επειδή δεν έχουμε καμία πολιτική πρόθεση ή κατεύθυνση, η προσοχή μας επικεντρώθηκε στις πληροφορίες για τις αποστολές μας και όχι στο καθαρά συμπληρωματικό υλικό εποπτικού απλώς χαρακτήρα, όπως ήταν ο χάρτης. Ως εκ τούτου, δεν εντοπίσαμε έγκαιρα τον τρόπο με τον οποίο αναγραφόταν το όνομα της γειτονικής χώρας. Λυπούμαστε πραγματικά για τα όποια αρνητικά συναισθήματα ή παρερμηνείες προκάλεσε το γεγονός αυτό, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι με την ανακοίνωση αυτή –κυρίως όμως με την ιστορία και τη δράση μας- αίρεται κάθε σκιά αμφιβολίας ως προς τις ειλικρινείς προθέσεις μας.



Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.



Γιατροί Χωρίς Σύνορα,
Ελληνικό Τμήμα

 msfgreece@gmail.com



Γιατροί Χωρίς Σύνορα

---

Καλά ρε παιδιά όλα αυτά τα παραδεχόμαστε.
 Αλλά κάνατε τόση μεγάλη ...γκάφα;