Αλβανία: Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για την αλλαγή της απογραφής του πληθυσμού


Μάρτιος 27, 2011.

Τίρανα.
Οι εκπρόσωποι της ‘Συμμαχίας Κόκκινο-Μαύρο’, έφθασαν σήμερα στο Fushe Kruje, όπου κάλεσαν τους πολίτες να υπογράψουν το υπόμνημα για την απογραφή του πληθυσμού, ώστε να μην γίνει αυτή  με βάση την εθνικότητα και την θρησκεία των απογραφομένων.
Οι κάτοικοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον-  όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- για την πρωτοβουλία της «Συμμαχίας», ενώ οι εκπρόσωποι  του «Κόκκινο – Μαύρο» τόνισαν τη σημασία που έχει να αναγράφουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να υπάρχει  τεκμηρίωση στην αναφορά.


«Οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας θα πάνε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Αλβανίας να προτρέψουν τους πολίτες να υπογράψουν την αίτηση για την προστασία της πληθυσμιακής αρμονίας, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς».
Σκοπός της «Συμμαχίας» είναι  η υποβολή των υπογραφών  στο αλβανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να τροποποιηθεί ο νόμος ‘περί αστικού δικαίου’ που προβλέπει την ελεύθερη έκφραση της εθνικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών’.
Οι εκπρόσωποι του  «Κόκκινο- Μαύρο» ανέφεραν ότι ενώ απαιτούνται 20.000 υπογραφές, έχουν προς το παρόν συγκεντρώσει 50.000, προκειμένου να τροποποιηθεί ο νόμος για την απογραφή.
--

Τίτλος: «Aleanca Kuq e Zi në Fushë-Krujë firmoset peticioni»
Δημοσίευση: BW, 27.3.2011.