Μαυροβούνιο: Νότα διαμαρτυρίας προς Σερβία


Μάρτιος 11, 2011.

Ποντγκόριτσα.
Νότα διαμαρτυρίας απέστειλε η Ποντγκόριτσα στο Βελιγράδι
Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου απέστειλε νότα διαμαρτυρίας προς την Σερβία, για την στρατηγική που ακολουθεί  το σερβικό κράτος, με τους Σέρβους που βιώνουν στις γειτονικές χώρες, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου σήμερα.
Σύμφωνα με την Ποντγκόριτσα,  η πολιτική που ακολουθεί η Σερβία αποτελεί πράξη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της.
«Η στρατηγική που καταρτίστηκε από την σερβική κυβέρνηση προς τους Σέρβους του Μαυροβουνίου να δημιουργήσουν, δηλαδή,  μια ανεξάρτητη έκφραση στα πρότυπα των Σέρβων της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, στρέφεται κατά του λαού του Μαυροβουνίου»
Και θα συνεχίσει:
« Κάθε πολιτική δραστηριότητα προερχόμενη από το εξωτερικό, προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου, όπως αυτό επιδιώκεται με παρέμβαση της Σερβικής Κυβέρνησης, αποτελεί στοιχείο καταπάτησης των δικαιωμάτων του κυρίαρχου κράτους του Μαυροβουνίου και είναι αντίθετη προς τις θεμελιώδεις αρχές  των σχέσεων καλής γειτονίας», αναφέρεται στην νότα της κυβέρνησης  του Μαυροβουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, είχε συνάντηση με εκπροσώπους των Σέρβων που ζουν σε γειτονικές χώρες για τον καθορισμό ενιαίας στρατηγικής.
--
Τίτλος: «Подгорица испрати протестна нота до Белград»
Δημοσίευση: Kurir, 11.3.2011.