Χιμάρα: Το MEGA θα αντιμετωπίσει τον Μπολάνο στις δημοτικές εκλογές


Μάρτιος 4, 2011.

«Ο Μπολάνος θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα για τις εκλογές της 8ης Μαΐου και να προετοιμαστεί για την ήττα σε αντίθεση με τον υποψήφιό μας που θα έχει μια  αγωνιστική νίκη»
Η δήλωση αυτή προέρχεται- όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- από την έδρα του ελληνικού κόμματος, MEGA, που είναι στους Αγίους Σαράντα.
Ο πρόεδρος του ελληνικού μειονοτικού κόμματος,  Χρηστάκης Κίτσος,  προβλέπει μια σημαντική νίκη-έκπληξη, που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης  Μαΐου.
Για το σκοπό αυτόν, τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το όνομα του υποψήφιου που θα δώσει τέλος στην κυριαρχία του Μπολάνου στο Δήμο της Χιμάρας.
Ο Κίτσος , ωστόσο, θεωρεί ότι η φήμη, η ικανότητα και του όραμα το οποίο θα παρουσιάσει ο νέος υποψήφιος,  που με την υποστήριξη του MEGA, θα αντιπαρατεθεί στον Μπολάνο, θα αποφέρει μια βέβαιη νίκη.
Επιπρόσθετα, το κόμμα MEGA, όπως αναφέρει ο ηγέτης του, έχει φιλοδοξίες να εκπληρώσει τα οράματα των ψηφοφόρων στους Αγίους Σαράντα, προτείνοντας μια εναλλακτική διαχείριση των κοινών στο δήμο της πόλης αυτής.
Ακόμη, ο Κίτσος, έχει θέσει ως στόχο να κερδίσει τις εκλογές σε πέντε δήμους της  περιοχής των Αγίων Σαράντα και σε άλλους τρεις στο Αργυρόκαστρο, αναδεικνύοντας δικούς του δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων του κόμματος αυτού, όπως καταγράφηκε στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή,  είναι ότι αποτελεί μια ανεξάρτητη πολιτική δύναμη η οποία δεν συμμετέχει σε κανένα συνασπισμό.
«Το Mega όπως αποφασίστηκε στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, είναι μια ανεξάρτητη πολιτική δύναμη, η οποία δεν συμπεριελήφθη σε κανέναν συνασπισμό», επιβεβαίωσε ο  Χρηστάκης Κίτσος.


Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι λίστα των υποψηφίων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
« Πρόσφατα στο δήμο Δίβρης έχουν προκύψει ορισμένα συγκεκριμένα ονόματα», είπε ο πρόεδρος του Mega. Ενώ ο τομέας της Δρόπολης,  βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της συζήτησης,  ώστε να επιτευχθεί  εκλογική νίκη, σε τρεις δήμους της  επαρχίας αυτής που κατοικούνται από πληθυσμούς της ελληνικής μειονότητας.
Το Mega ακόμη, έχει διοργανώσει επιτροπή επιλογής υποψηφίων, οι οποίοι  υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν  σε πέντε δήμους της επαρχίας των Αγίων Σαράντα.
Ωστόσο η έκπληξη την οποία ετοιμάζει  το ελληνικό κόμμα είναι στην ανάδειξη του Δημάρχου στο Δήμο της Χιμάρας, όπου εκλέγεται ο υπεύθυνος της Οργάνωσης ‘Ομόνοια’, Βασίλης Μπολάνος (φωτό άνω).
--
Τίτλος: «MEGA i përgatit sfidën Bollanos në Himarë»
Δημοσίευση: Gazeta Shqip, 3.3.2011.