‘Sitel’: Βομβαρδισμός ερωτήσεων από Έλληνες στην ΕΕ για Σκόπια



-Κάθε τρίτο θέμα που εξετάζεται για την πΓΔΜ, είναι από Έλληνα ευρωβουλευτή-
"Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη FYROM"

Μάρτιος 13, 2011.

« Κατά κυριολεξία, για όλα όσα συμβαίνουν σε αυτήν τη χώρα, οι Έλληνες ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες κατακλύζουν  με γνωμοδοτήσεις, ερωτήσεις ή ζητούν απαντήσεις, ωθώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση», αναφέρει η δημοσιογράφος της σκοπιανής τηλεόρασης, Σνεζάνα Γιοβανόφσκα.
Μεταξύ τους, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο Γεώργιος Πουπάκης. Οι περισσότεροι ανήκουν στην ελληνική δεξιά και τα περισσότερα ερωτήματα, τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό, συνδέονται με την κατάργηση του καθεστώτος των θεωρήσεων.


Ακόμη και στις σχέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, οι Έλληνες ευρωβουλευτές διατείνονται, καταχρηστικά, ότι τα Σκόπια ακολουθούν μια εθνικιστική πολιτική.
Ο Nikki Cavela, αντιπρόεδρος της επιτροπής για τις Σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσει στο ερώτημα που κατετέθη αν θα υπάρξει αλλαγή ή απόσυρση του καθεστώτος των θεωρήσεων για τους πολίτες της πΓΔΜ.
Κυρίαρχο θέμα η δίκη του  Kalad El Masri (σ.σ. που συνελήφθη ως τρομοκράτης της Αλ Κάιντα, φυλακίστηκε και κακοποιήθηκε στα Σκόπια από, τελικά από  …λάθος) «ήταν επαρκές κίνητρο για να τεθεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι η χώρα μας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Υπάρχει τώρα, το ερώτημα, πόσο αυτό το θέμα θα μπορούσε να επηρεάσει την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η δημοσιογράφος.
Εξάλλου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε ενημερωτική του επιστολή αναφέρει ότι οι ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πΓΔΜ και απαιτεί από τις Βρυξέλλες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα  για την επίλυση όλων των καταγεγραμμένων προβλημάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν με υπαιτιότητα της πΓΔΜ.
Επίσης, για την μη σύναψη της τριμερούς συμφωνίας, ανάμεσα σε Ελλάδα-πΓΔΜ και Αλβανίας, ζητείται από τον Γιώργο Παπαμστάμκο, να πιέσει η ΕΕ, τα αναφερόμενα μέρη να υπογράψουν για την προστασία της λίμνης Πρέσπας.
Σχετικά με την διαφορά του ονόματος, μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ, έχει κατατεθεί ερώτηση προς τον κ. Μπαρόζο, αν η Επιτροπή προτίθεται να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν υπάρχουν.
Δύο ενδέχεται να είναι οι απαντήσεις:
Ή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τις αγνοήσει.
Ή δεν θα δημοσιευθούν, ποτέ, στην ιστοσελίδα της.

--
Τίτλος: «Грчките европратеници ја бомбардираат ЕК со прашања за Македонија»
Δημοσίευση: Sitel, 13.3.2011., 14:48