Βουλγαρία: “Εντοπίστηκαν μέσω του Skype λαθρέμποροι τσιγάρων»


Μάρτιος 1, 2011.

Χάσκοβο.
Περισσότερες από 5.100 μεγάλες κούτες που περιείχαν 15 εκατομμύρια τσιγάρα εισήχθησαν από συνοριακά σημεία με την Ελλάδα, στη διάρκεια των  τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Συνελήφθησαν 8 άτομα, μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος. Η αστυνομία εντόπισε του διακινητές από τις συνομιλίες του μέσω του Skype. Τα τσιγάρα είχαν  εισαχθεί  από την Κίνα και το Ντουμπάι στην Ελλάδα.
«Η φοροδιαφυγή ανέρχεται στα 10 εκατ. λέβα» δήλωσε ο εισαγγελέας, Πέτερ Μίντοφ, ο οποίος προΐσταται των ερευνών στην  Διεύθυνση Δίωξης του Χάσκοβο.
«Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων  τσιγάρων που έχουν κατασχεθεί στη χώρα κατά τα τελευταία 13 χρόνια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών  στο Χάσκοβο, Πέτιο Πετρόφ.


Αρκετούς μήνες η ομάδα παρακολουθείτο από την αστυνομία. Στην διάρκεια της επέμβασης παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές κλήσεις 10-11 δραστών.
Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται και ο κουνιάδος του Έλληνα Γιάννη Στρατάκη, ο οποίος θεωρείται και ο κύριος οργανωτής και επικεφαλής της ομάδας. Είναι πρώην αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της μάρκας τσιγάρων ‘ Άσσος’,  στην Βουλγαρία.
Οι βουλγαρικές αρχές έστειλαν επίσημο σήμα στην Ιντερπόλ για τη σύλληψή του καθώς και για άλλα δύο άτομα τα οποία έχουν διαβατήριο Ταϊλάνδης.
Ο Στρατάκης βρισκόταν στο Χάσκοβο για περισσότερα από 10 χρόνια, εκπροσωπώντας νόμιμα την ελληνική μάρκα.
«Προφανώς ήταν καλά εξοικειωμένος με τους μηχανισμούς της κυκλοφορίας των αγαθών κατανάλωσης και των κυκλωμάτων διανομής», δήλωσε η αστυνομία.
Σύμφωνα με την βουλγαρική αστυνομία το ‘εμπόρευμα’ ήρθε από την Τουρκία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, μέσω της τοπικής ελεύθερης ζώνης  διοχετεύτηκε σε βόρειο προορισμό.

--
Τίτλος : «Грък уговаря по скайп 15 млн. лв. за цигари от Китай и Дубай»
Δημοσίευση: 24 Часа, 1-ви Март 2011