Κοσσυφοπέδιο: 200 ημέρες χωρίς τηλέφωνο οι Σέρβοι…

Διακόσιες μέρες χωρίς τηλέφωνο είναι ο σερβικός πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου


Απρίλιος 15, 2011.

Έχουν συμπληρωθεί, ήδη, διακόσιες ημέρες που κόπηκε η τηλεφωνική σύνδεση στο 90% του σερβικού πληθυσμού, που κατοικεί στο Κόσοβο και τα Μετόχια, (εκτός του πληθυσμού που κατοικεί στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα).


Τα σερβικά νοικοκυριά έχουν αποκοπεί από τις τηλεφωνικές γραμμές νότια της πόλης Μιτρόβιτσα, μη έχοντας δυνατότητα επικοινωνίας με τα ιατρικά κέντρα και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία ενδιαφέρουν τους Σέρβους.

Η αδυναμία έγκαιρης επικοινωνίας με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, λόγω της κοπής των τηλεφωνικών γραμμών, από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες Σέρβους κατοίκους της περιοχής.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ 1244, επιτρέπει στις σερβικές εταιρείες παροχής επικοινωνιών να λειτουργούν στο Κόσοβο και τα Μετόχια, αλλά βρίσκουν την άρνηση των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου και των διεθνών αποστολών που βρίσκονται σε αυτό.

Με τον αποκλεισμό αυτόν της επικοινωνίας, ο σερβικός πληθυσμός του Κοσόβου και των Μετοχίων διέρχεται μια δύσκολη περίοδο αφού και το επίσημο Βελιγράδι εγκατέλειψε τις βραχύβιες προσπάθειες του,  για την αποκατάσταση των κανονικών τηλεφωνικών γραμμών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
--
Τίτλος: «200 дана без телефона»
 Δημοσίευση: Kosovo i Metohija