‘Вечер’: Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αρνήθηκε συνάντηση με Βελιανόσκι


Απρίλιος 6, 2011.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, αρνήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της συνέλευσης της πΓΔΜ, Τράικο Βελιανόσκι, στις Βρυξέλλες.


Η  σκοπιανή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βελιανόσκι, είχε εκφράσει την επιθυμία της να συναντηθεί με τον Πετσάλνικο αλλά ο τελευταίος δεν έδειξε ενδιαφέρον και απέφυγε τελικά μια τέτοια συνεργασία.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Οι εκπρόσωποι της συνέλευσης της πΓΔΜ και οι εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων δεν συνεργάστηκαν ούτε σε επίπεδο αντιπροσώπων, αν και οι σκοπιανοί βουλευτές είχαν επιδιώξει μια συνάντηση.
Ο Βελιανόσκι, στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου πραγματοποίησε συναντήσεις με συναδέλφους του, όπως οι πρόεδροι των κοινοβουλίων, της Μάλτας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, της Αυστρίας και των Κάτω Χωρών.
Την Κυριακή το βράδυ, μετά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, έγινε δεξίωση προς τιμήν των προέδρων των Κοινοβουλίων με οικοδεσπότη το βασιλιά του Βελγίου, Αλβέρτου  ΙΙ.

--
Τίτλος: «Претседателот на грчкиот Парламент одби средба со Вељаноски»
Δημοσίευση: Вечер