Σκόπια: Ο παραλογισμός ορισμένων Ελλήνων αξιωματούχων



Απρίλιος 4. 2011.



«Οι δηλώσεις ορισμένων αξιωματούχων που βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο ή ήταν στο παρελθόν, έχουν ως στόχο την κατά κάποιο τρόπο απόσπαση της προσοχής μας, με τους παραλογισμούς  που εκφράζουν και προσπαθούν, μάλιστα, να τους επιβάλουν» ,δήλωσε σήμερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός , υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων , Βάσκο Ναουμόφσκι.


Η στάση του αυτή προήλθε ως αντίδραση στις  τελευταίες δηλώσεις  του κ. Αλέξανδρου Μαλλιά, πρώην πρεσβευτή  της Ελλάδας στα Σκόπια, ότι το θέμα της ονομασίας είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα.

«Ο παραλογισμός της διαφοράς στο όνομα, που προσπαθούν να επιβάλλουν, προκύπτει από το γεγονός ότι  δεν θέλουν καμία χώρα στο κόσμο να ονομάζεται ‘Μακεδονία’, ούτε να χρησιμοποιεί το επίθετο ‘μακεδονικός’, ούτε, φυσικά, και από την  η πΓΔΜ. Εμείς ως χώρα δεν έχουμε άλλη ονομασία, ούτε ως λαός είχαμε άλλη ονομασία στο παρελθόν,  απλά μια άλλη ταυτότητα και ο παραλογισμός της διαφοράς συνεχίζεται με αυτές και τις άλλες παρόμοιες δηλώσεις», είπε ο Ναουμόφσκι.

Πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στην  Ελλάδα, όλο και περισσότεροι πολιτικοί και πολίτες θα συνειδητοποιήσουν ότι η πΓΔΜ δεν είναι απειλή για την Ελλάδα.
 --
«Наумовски: Изјавите на некои грчки официјални лица имаат за цел да го одвлечат вниманието од бесмисленоста на спорот за името»
Δημοσίευση: Канал 5, 4.4.2011.